Storbyferie til San Francisco

Guide og reisetips for storbyferie i

San Francisco

Opp og ned bratte bakker går trikkevognene i den varierte og teknologiske storbyen San Francisco. Et yndet reisemål med kjente attraksjoner som Alcatraz og Golden Gate Bridge.
Av Bjarte Nordli
Publisert: 16. august 2019

Severdigheter i San Francisco

Det er nok å ta av når det gjelder severdigheter i San Francisco. I bukten utenfor ligger den kjente fengselsøya Alcatraz, som du kan besøke og få omvisning på. Den fungerte som fengsel for de farligste kriminelle fra 1933 til 1963, og er et flott turistmål med spennende historier.

Over bukten fra San Francisco til Oakland går kanskje verden mest berømte bro, Golden Gate Bridge, som strekker seg nesten tre kilometer. Du kan spasere på broen og få utsikt inn mot San Fransisco.

Golden Gate Park finner du vest i byen, ved siden av havet. Den er 5 km lang og 800 m bred. Det inneholder flere attraksjoner, blant annet Japanese Tea Garden, hvor vi anbefaler en stopp for å drikke te.

En mindre park finner du også på nordøst-siden av byen, Pioneer Park, hvor du blant annet finner Coit Tower. Det 64 meter høye tårnet ble reist 1931 som en del av pengene Lille Hitchcock Coit gav til byen ved sin død for å gjøre byen vakker.

Alcatraz utenfor San Francisco

Attraksjoner og aktiviteter i San Francisco

Samtidig som du besøker Alcatraz bør du beregne litt ekstra tid til å besøke Fisherman’s Wharf. Der finner du shoppingsenter, voksmuseum, flere forskjellige museum og akvarium. Aquarium of the Bay ligger på Pier 39, og fokuserer på arter som finnes i bukten utenfor byen og havet rundt. Blant annet har akvariumet mer enn 50 haier.

Rett sør for Golden Gate Bridge, finner du AT&T Park, som er hjemmebanen til baseballaget San Francisco Giants. Om du er heldig, er det kamp når du besøker byen, og da er banen verdt et besøk. Det er ofte også konserter der.

Walt Disney Family Museum er like morsomt for voksne som for barn, og du finner det på nordspissen av byen. Det er forskjellige utstillinger som vises frem, så sjekk ut informasjon om utstillingene på nettsidene deres. Det er også flere forskjellige gallerier som viser Walt Disneys arbeider gjennom årene.

Er det flott vær er det selvsagt mulig å nyte en dag på stranden. Det er flere strender, men de mest populære er Baker beach på nordspissen og den lange Ocean beach på vestsiden ved siden av Golden Gate Park. 

Fisherman’s Wharf i San Francisco

Flybilletter til San Francisco

Det er tre forskjellige flyplasser nær San Francisco. Den nærmeste; San Francisco internasjonale flyplass (SFO), ligger noen mil sør for byen, og det går raskt å komme seg inn til sentrum med tog eller buss.

Et annet aktuelt alternativ er Oakland internasjonale flyplass på andre siden av bukta. Ved hjelp av BART, togsystemet rundt bukta, tar det under en time å reise inn til San Francisco fra flyplassen. I tillegg har vi San Jose internasjonale flyplass, Mineta, omtrent 1,5 time sørover med bil. For å komme inn til San Francisco herfra kan du ta shuttlebuss inn til San Jose sentrum, og så ta toget nordover til SF. Et godt alternativ her er å leie bil på flypassen og kjøre.

Norwegian flyr direkte fra Gardermoen til Oakland internasjonale flyplass, en tur som tar ca 10 timer. SAS flyr fra København til San Francisco internasjonale flyplass. Ellers er det mulig å fly med f.eks. United Airlines via Frankfurt, eller Virgic Atlantic via London.

Hoteller i San Francisco

Det er ikke rimelig å bo i SF i forhold til mange andre byen, men ikke så dyrt om f.eks. London eller New York. De fleste hotellene har veldig god standard. Det er også mulig å se på hoteller i nabobyene Oakland og San Jose, om man ikke finner noe man er fornøyd med i selve byen. Det går raskt å komme seg frem og tilbake med BART, togsystemet rundt bukten.

Reise rundt i San Francisco

San Francisco har et godt utbygd kollektivtilbud, med buss, trikker o gundergurnn. Det er også mulig å komme seg rundt med taxi, og kan være et godt alternativ om man er flere i reisefølget. Til tross for at det er mange bakker i byen, er det også hyggelig å gå gatelangs, så lenge man skal forflytte seg rundt sentrum.

Golden Gate Bridge i SF

Restauranter i San Francisco

Byen har et variert utvalg resturanter, og det er mulig å finne det man vil. Det er ikke veldig rimelig å spise her, men det er mulig å finne en god deal. Besøk for eksempel Chinatown for virkelig god kinamat. Generelt er det mange gode restauranter fra Fisherman’s Wharf og sørover til hovedveien.

For ølinteresserte anbefales et besøk til Anchor Brewing Company, som står bak den berømte Anchor steam beer.

Shopping i San Francisco

Enhver shoppeinteressert vil nok finne det man er ute etter i SF: Det kryr av butikker som er utenom de store kjedene, og har et spennende og stort utvalg. De mest populære stedene finner du downtown rundt Golden Gate Bridge.

Utelivet i San Francisco

Byen har et yrende uteliv, og de fleste og største uteplassene finnes downtiwn. Merk at prisnivået gjerne er omtrent det samme som her i Norge for drinker.