Storbyferie til Madrid

Guide og reisetips for storbyferie i

Madrid

Madrid er hovedstaden i Spania. Med over tre millioner innbyggere er det også Spanias største by, med gode muligheter for et livlig nattliv, spennende kultur og kunst.
Av Bjarte Nordli
Publisert: 16. august 2019

Severdigheter i Madrid

Hvis du er interessert i kunst og skal til Madrid, bør du ta en tur til Museo del Prado. Der finner du en av de beste samlingene av klassisk kunst i verden, av malerede som Goya, El Greco, Caravaggio og Velazquez. Av andre gallerier som er verdt et besøk kan vi nevne Reina Sofia National Museum and Art Center hvor du finner noen av Pablo Bicassos mest bermøte malerier, og Thyssen-Bronemisza Museum of Art. 

Museo del Prado

Madrid kan også fronte med mange spennende museum, og blant de mest spennende finner vi i det nasjonale arkeologiske museum. Der finnes en av de største arkeologiske samlingene fra Spania, som har hatt besøk av sivilisasjoner som romerne, grekere og arabere. Det er også noen gjenstander fra det antikke Egypt og mesopotamia. Et museum som mange overser er Museo de America, som har mange gjenstander fra de gamle sivilisasjonene i Amerika, før europeerne kom.

Thyssen-Bronemisza Museum of Art

Attraksjoner og aktiviteter i Madrid

Blant arkitektoniske perler som man ikke bør gå glipp av, så kan vi nevne Palacio Real, eller den kongelige palass. Det er i dag ikke bebodd av de kongelige. Det er enormt, har blant annet to etasjer med en samling av våpen fra middelalderen. Bygningen selv er også regnet som en av de vakreste i Madrid. For å slappe av, kan du ta en tur til den sentrale parken El Retiro, som er perfekt for en pust i bakken etter en dag med sightseeing eller shopping.

Statue av Alfonso XII, kongen av Spania fra 1874 til 1885

For den som er fotballinteressert, har også Madrid et av de beste europeiske lagene i fotball, Real Madrid. De spiller sine hjemmekamper på Santiago Berabeu. Hvis du er interessert i å se Real Madrid spille mot sin argeste konkurrent, Barcelona, bør du sikre deg billetter tidlig, da de gjerne blir utsolgt raskt.

Flybilletter til Madrid

Flyplassen som ligger nærmest Madrid er Barajas International Airpor. Den ligger kun 20 minutter fra byen, og du kommer deg raskt inn til Madrid ved hjelp av undergrunnsbanen som går fra flyplassen.

Hoteller i Madrid

Du finner alle prisklasser for hotell i Madrid, fra billige hoteller hvor du får overnattet fra rundt 100 kroner og opp, til store luksushotell som koster langt mer. Det er også gode muligheter for å leie leiligheter, hvor du også har mulighet til å lage mat selv. Dette kan nyttig om du vil ha litt ekstra plass eller vil være en stund i byen.

Reise rundt i Madrid

Det offentlige transporttilbudet er godt i Madrid, og du kommer deg dit du vil raskt og billig. Buss og undergrunn har samme billettsystem. Bussene og undergrunnen går også langt ut på natten, og selv på hverdager kan de gå til klokken to på natten. Der er også mulig å bruke bil, men det kan være problematisk for den som ikke er kjent med byen, siden det er mye folk og mange veier. Det er ikke noe godt system for sykling i Madrid, så vær veldig forsiktig. De fleste bilistene er ikke vant med mye syklister, og det er ikke dedikerte sykkelstier.

Restauranter i Madrid

I Madrid kan du spise mye spennende mat. For en virkelig spennende kulinarisk opplevelse kan du være med på en guidet Old Madrid Tapas and Wine Tour. Spania byr på mye spennende mat, som ofte er basert på fisk og kjøtt. Blant lokale spesialiteter kan vi nevne Oreja de Cerdo, som er griseører fritert i løk. Selv om Madrid ligger sentralt i Spania, sies det at du finner den beste fiskematen i Spania, og kan absolutt være verdt et forsøk om du er der.

Shopping i Madrid

I Madrid finner du mange butikker, og for den moteinteresserte kan vi anbefale å ta en tur til Salamanca-distriktet. Der finner du en hel rekke motebutikker, også mange dedikert til berømte designere som Chanel, Versace og Louis Vuitton. For den som ønsker noe mer trendy og spesielt, er det også verdt å sjekke ut Calle Serrano, hvor du finner mer spennende og nye designere.

For et spennende loppemarked, kan du sjekke ut El Rastro. Der blir det hver søndag arrangert Madrids største loppemarked, med mange enkeltstående selgere. Selv om du ikke er ute etter noe spesielt, er det verdt å besøke loppemarkedet for gateunderholdere og atmosfæren.

Utelivet i Madrid

Et av de mest populære stedene å ta en tur ut på byen er Plaza de Santa Ana. Det ligger sentralt i Huertas, og du finner en rekke forskjellige barer, restauranter og hoteller. Det kan også anbefales å besøke en flamenco-restaurant, slik som Corral de la Moreria, hvor du kan nyte et skikkelig spansk måltid samtidig som du blir underholdt av flinke flamencomusikere og dansere.