Storbyferie i Los Angeles

Guide og reisetips for storbyferie i

Los Angeles

Los Angeles, kjent som englenes by, er den største byen i California i USA. Den er en amerikansk storby, og er kanskje mest kjent for sin underholdningsindustri med Hollywood i spissen. Los Angeles er solrikt hele året, og har en gjennomsnittstemperatur på rundt 15 grader selv på vinteren
Av Bjarte Nordli
Publisert: 16. august 2019

Severdigheter i Los Angeles

Bykjernen, eller downtown, i Los Angeles har mange spennende bygninger du kan se på. Cathedral of Our Lady of the Angels ligger der, og det gjør også Library Tower. Library Tower er den høyeste bygningen på vestkysten av USA, med sine 73 etasjer. Det finnes mange muligheter for å få guidede turer i sentrum av Los Angeles.

Utsikt over Griffith Park og Hollywood

De fleste som drar til Los Angeles vil nok ta en tur til Hollywood, hvor mange av filmene vi ser på norske kinoer også blir lagd, og hvor massevis av stjerner bor. Høyt oppe på fjellet Lee ser du Hollywood-skiltet, og det er absolutt verdt å ta en tur til Hallywood Boulevard hvor Walk of Fame ligger. Der er mer enn to tusen stjerner blitt foreviget. For en litt annerledes opplevelse, kan du ta en tur til museet Ripley’s Believe it or Not. Det fokuser på merkelige og uforklarlige ting.

Hollywood Boulevard

Attraksjoner og aktiviteter i Los Angeles

For den filminteresserte, er det absolutt verdt å ta en tur til Universal City, noe som kan kalles en fornøyelsespark basert på Universal Studio sine filmer. Blant attraksjonene kan vi nevne Jurassic Park, The Simpsons, Terminator og Shrek. også andre studioer som Disney, NBC og Warner Brothers tilbyr guidede turer for alle filminteresserte.

Universal Studios-parken

Det er mye sport og underholding i Los Angeles. Byen har egne topplag innen basketball, ishockey og fotball, blant annet LA Galaxy, hvor David Beckham har spilt. For å oppleve kultur og musikk, kan man ta en tur til Nokia Theatre eller Staples Center, hvor det ofte er konserter og arrangement som er verdt å få med seg.

Flybilletter til Los Angeles

Los Angeles internasjonale flyplass er stor, og den største ved Los Angeles. Det kan være vanskelig å komme seg fra flyplassen, men det går buss, og det er mulig å ta taxi. Andre flyplasser rundt Los Angeles er Long Beach Airport, Bob Hope Airport (Burbank) og Orange County Airport. Det mest populære er å leie bil, og det er et titalls firma som tilbyr bilutleie.

Hoteller i Los Angeles

Los Angeles er en stor by, og det er lurt å finne et hotell som ligger i nærheten av der du ønsker å dra. For den som vil til stranden og nyte utelivet langs den, kan man finne et hotell i Santa Monica eller Venice, mens Hollywood har mange hoteller for den som ønsker å oppleve LA som en filmby. De dyreste og mest eksklusive hotellene finner man i Beverly Hills, men det gjenspeiler seg også i kostnadsnivået.

Reise rundt i Los Angeles

Det er mulig å komme seg rundt i Los Angeles ved hjelp av tog og buss, men det mest populære er å leie bil. Vær oppmerksom på at Los Angeles er kjent for kø, og spesielt å rushtiden kan det ta litt tid å komme seg dit man skal.

Restauranter i Los Angeles

Det er ikke noe problem å finne restauranter i Los Angeles. På grunn av immigranter fra alle verdens hjørner, finner du mange forskjellige restauranter. For et tradisjonelt amerikansk måltid kan du ta en tur til kafeene, som normalt også serverer mat. 

Shopping i Los Angeles

Los Angeles er velkjent for sine unike og varierte shoppingmuligheter. De fleste steder hvor du drar vil du finne shoppingsenter. For den moteinteresserte kan det være lurt å ta en tur til Hollywood og Beverly Center, hvor det er mer enn åtte etasjer og 200 butikker. I Hollywood Boulevard finner du også utallige klesbutikker hvor du virkelig kan finne mye.

Utelivet i Los Angeles

Utelivet i Los Angeles er glamorøst og spennende, og mange av de beste utestedene hører til hotellene. Langs Sunset Strip finnes det mange hoteller som er verdt et besøk, blant annet Chateau Marmont, Skybar og Tower Bar. Der er også mange steder å besøke i midtbyen.