Storbyferie i London

Guide og reisetips for storbyferie i

London

London er en by full av historie, kultur, mat og shoppingmuligheter. Med sitt mangfold av attraksjoner og severdigheter, er det ikke rart at byen er en av verdens mest besøkte destinasjoner. Uansett om du er interessert i britisk historie og kultur, eller bare vil oppleve byens pulserende natteliv, vil du finne noe å glede deg over i London.
Av Bjarte Nordli
Oppdatert: 6. desember 2023

Hvis du ønsker å reise på en billig storbyferie til London er det noen tips og triks du bør kjenne til. London er ikke kjent for å være en billig by, men det er mulig å holde kostnadene nede hvis du planlegger godt og vet hvor du skal lete etter rimelige alternativer.

Prisnivået i London kan variere avhengig av når du reiser. Høysesongen i London er vanligvis fra juni til august, samt i desember når byen er pyntet til jul. I disse periodene kan hotellprisene være høyere og turistattraksjonene mer overfylte. Lavsesongen er vanligvis fra januar til mars og fra september til november. På denne tiden av året kan du finne gode tilbud på hotell og flybilletter, og byen er mindre overfylt.

I resten av artikkelen vil vi gi deg mer detaljert informasjon om hvordan du kan reise til London på en rimelig måte, finne rimelig overnatting, komme deg rundt i byen, finne gode restauranter og shoppingsteder, og oppleve byens attraksjoner og severdigheter.

Severdigheter og attraksjoner i London

London har et stort utvalg av aktiviteter og severdigheter som passer for alle interesser og aldre. Her er en liste over de 10 viktigste og mest populære severdighetene og aktivitetene i London:

The British Museum

British Museum (Foto: Piotr Wawrzyniuk/Shutterstock.com)

The British Museum er en av verdens mest berømte museer og huser en av de største samlingene av kulturgjenstander og kunstverk i verden. Museet ble grunnlagt i 1753 og har nå over 8 millioner gjenstander i samlingen, som strekker seg fra antikken til moderne tid. Det er kjent for å ha en imponerende samling av egyptiske mumiene, steintavler med kileskrift fra oldtidens Mesopotamia, gresk og romersk kunst, europeisk maleri og skulptur, asiatiske kunstverk og mye mer.

Museet har også en imponerende arkitektur og interiørdesign, inkludert den berømte Great Court, som er en stor og imponerende glass- og stålkonstruksjon som fungerer som hovedinngang og åpne plass i museet. The British Museum er en av de mest populære turistattraksjonene i London, og er et must-see for alle som er interessert i kultur og historie.

Åpent daglig fra 10-17, fredager til 20.30. Utstillingen Luxury and Power: Persia and Greese er tilgjengelig fra 4. mai til 13. august 2023.

Inngang er gratis, men for å være sikker på at du kommer inn er det lurt å bestille gratisbillett på forhånd her.
Les mer på nettsiden deres

Tower of London

Tower of London

Dette slottet har en rik historie og er kjent for å være stedet der dronning Anne Boleyn ble henrettet. Det huser også de berømte Kronjuvelene.
Billettprisen er 30 pund for voksne, og 15 pund for barn (prisene øker 16. mai 2023). Det inkluderer også tilgang til andre tilknyttede serverdigheter, blant annet St. Peters-kapellet.
Se nettsiden for åpningstider, men det er normalt åpent 09.00-17.30 med siste inngang 15.30.

Masse besøkende ved Buckingham Palace på våren

Buckingham Palace

Buckingham Palace er en av de mest ikoniske bygningene i verden og er kjent som residensen til den britiske monarken. Bygningen har vært hjemmet til kongelige siden 1837 og fungerte som hovedresidens for dronning Elizabeth II frem til hennes død. Kong Charles har ikke flyttet inn enda, men det kan hende det skjer i løpet av 2023.

Det er også kjent for å være vertskap for mange offisielle arrangementer og seremonier, inkludert vaktavløsningen som finner sted daglig i sommermånedene, og The Queen’s Birthday Parade, også kjent som Trooping the Colour, som finner sted hvert år i juni.

Besøkende kan også besøke Buckingham Palace når monarken ikke er til stede, og kan ta en omvisning i deler av palasset, inkludert State Rooms, hvor offisielle arrangementer og mottakelser finner sted. Buckingham Palace er en av de mest populære turistattraksjonene i London og er et must-see for alle som besøker byen.

London Eye til venstre for Themsen

The London Eye

The London Eye, også kjent som Millennium Wheel, er en imponerende og ikonisk pariserhjul-lignende attraksjon lokalisert ved Londons South Bank. Siden åpningen i 2000, har det blitt en av Londons mest populære turistattraksjoner og en kjent silhuett mot byens skyline. Med en høyde på rundt 135 meter, tilbyr London Eye enestående utsikt over byen, inkludert berømte landemerker som Big Ben, Houses of Parliament, og Themsen.

De 32 lukkede kapslene, en for hver av Londons bydeler, roterer sakte og gir besøkende en mulighet til å nyte byens panorama i en rolig og komfortabel setting. London Eye er ikke bare en turistattraksjon, men også et symbol på moderne arkitektur og ingeniørkunst, og representerer London som en by som stadig ser fremover mens den hedrer sin rike historie.

London Eye er normalt åpent fra 10.00-20.30 på sommeren, og 11.00-18.00 utenfor høysesongen på sommeren. Sjekk kalenderen for å se åpningstid når du skal dit. Inngang koster £25 ved bestilling på forhånd, og £45 ved bestilling «i døra», så vi anbefaler å bestille på forhånd. Billettene bestilles for en spesifikk dato.

St. Pauls katedral på kvelden

St. Pauls Katedral

St. Pauls Katedral, med sin majestetiske kuppel som dominerer Londons skyline, er en av de mest ikoniske og historisk betydningsfulle bygningene i London. Designet av sir Christopher Wren og fullført i 1710, er katedralen et mesterverk av engelsk barokkarkitektur. Dens imponerende interiør er like fortryllende som dens eksteriør, med utsmykkede mosaikker, intrikate steinarbeid og et imponerende alter.

Katedralen har vært åstedet for mange betydningsfulle begivenheter i britisk historie, inkludert bryllupet til prins Charles og Lady Diana, samt flere statlige seremonier og minnegudstjenester. Besøkende kan også utfordre seg selv ved å klatre opp i kuppelen for å nyte en spektakulær utsikt over London. St. Pauls Katedral står ikke bare som et religiøst symbol, men også som et vitnesbyrd om byens utholdenhet og evne til å gjenoppbygge gjennom historien, spesielt etter å ha overlevd den andre verdenskrigs bomber.

Billettprisene starter på £20.70 ved kjøp på nettet, mens i døra er den £22.50. Det er rabatter for seniorer og barn. Katedralen er åpen mandag til lørdag for turister, fra 8.30-16.00. Onsdager åpner det 10.00. Det kan være lurt å sjekke kalenderen for å se om det er spesielle arrangement.

Tate Modern

Tate Modern, et ledende museum for moderne og samtidskunst, ligger i det tidligere Bankside kraftverket ved Themsen. Museet ble åpnet i 2000 og har siden blitt et viktig kulturelt landemerke i byen. Tate Modern huser en omfattende samling som spenner fra verk fra tidlig på 1900-tallet til dagens kunst, med verk av kjente kunstnere som Picasso, Warhol, og Hockney.

I tillegg til den faste samlingen, tilbyr museet skiftende utstillinger, interaktive installasjoner, og utdanningsprogrammer. Den unike arkitekturen til bygningen, sammen med den fantastiske utsikten over Themsen fra den øvre balkongen, gjør et besøk til Tate Modern til en uforglemmelig opplevelse for kunstelskere og turister.

Inngang er gratis, og det er normalt åpent fra 10.00-18.00. Se nettsiden for å se hvilke utstillinger som er akkurat nå.

Hyde Park

Hyde Park er en av Londons åtte kongelige parker, og er et utstrakt grøntområde som tilbyr et pusterom fra byens stress. Dette historiske parkområdet, som strekker seg over 350 dekar, er kjent for sin vakre landskapsarkitektur og rike kulturelle historie. Parken inneholder flere bemerkelsesverdige attraksjoner, som Serpentine Lake, Speakers’ Corner, og Princess Diana Memorial Fountain.

Hyde Park er også et populært sted for konserter og andre utendørs arrangementer, og tiltrekker seg både lokalbefolkningen og turister. Enten det er for en rolig spasertur, en båttur på Serpentine, eller bare for å nyte naturen, er Hyde Park et must-besøk i London.

En tiger i London Zoo

London Zoo

London Zoo, lokalisert i den nordlige delen av Regent’s Park, er en av de eldste zoologiske hager i verden, etablert i 1828. Denne historiske dyrehagen, som i dag er hjem for over 20,000 dyr, er kjent for sitt engasjement i bevaring og utdanning. Besøkende kan oppleve et bredt spekter av dyreliv, fra eksotiske fugler og sjeldne insekter til majestetiske store katter og gorillaer.

Med interaktive utstillinger og muligheter til å komme nært innpå noen av dyrene, tilbyr London Zoo en unik og lærerik opplevelse for alle aldersgrupper. Dyrehagen spiller også en viktig rolle i internasjonale bevaringsprosjekter, noe som gjør et besøk ikke bare underholdende, men også meningsfylt.

Dyreparken åpner 10.00 og stenger 16.00-18.00 avhengig av når på året det er. Inngang koster £27-£33 for voksne, det er rabatt for barn og pensjonister.

Les mer på nettsidene til London Zoo.

The Shard

The Shard, en spektakulær skyskraper i London, er kjent for å være en av de høyeste bygningene i Vest-Europa. Designet av arkitekten Renzo Piano, står denne 310 meter høye strukturen ved bredden av Themsen og har et unikt, glassfasadert design som likner en skår av glass.

The Shard tilbyr ikke bare eksklusive kontorlokaler, luksushoteller og restauranter, men er også hjem til et fantastisk utsiktspunkt kjent som «The View from The Shard». Herfra kan besøkende nyte en 360-graders panoramautsikt over London, og se mange av byens kjente landemerker fra en helt ny vinkel. The Shard er et symbol på moderne arkitektur og et must-besøk for de som søker en unik utsikt over London.

Skyskraperen har en rekke restauranter og barer, og det er mulig å besøke de øverste etasjene (68-69) for å se på utsikten. Prisen for inngang hit er £29 og billetten kjøpes for en spesifikk dato.

Queen’s Theatre, West End (Foto: Bikeworldtravel/shutterstock.com)

West End

West End er berømt verden over som hjertet av byens teater- og underholdningsdistrikt. Området er fylt med en rekke teatre som fremfører alt fra klassiske stykker til moderne musikaler og banebrytende dramaer. I tillegg til teatre, er West End kjent for sitt pulserende natteliv, med et utvalg av restauranter, barer og klubber.

Dette livlige området inkluderer også kjente shoppingområder som Oxford Street og Regent Street, og kulturelle attraksjoner som Leicester Square og Covent Garden. West End er et yrende og energisk område som virkelig fanger essensen av London som en global kulturell metropol.

Fly til London

Det er flere måter å fly til London fra Norge, og prisene kan variere avhengig av når du reiser og hvor du reiser fra. De fleste store flyselskapene flyr til London, og det kan være lurt å sjekke priser og tilbud fra flere forskjellige selskaper før du bestemmer deg.

De fleste flyselskapene tilbyr direktefly fra Oslo til London, og reisetiden er vanligvis rundt 2-3 timer. Prisene på flybilletter kan variere avhengig av når du bestiller og når du reiser, men du kan ofte finne rimelige billetter hvis du er tidlig ute og reiser utenom høysesongen.

Det kan også være lurt å sjekke prisene på flybilletter fra andre norske byer, for eksempel Bergen, Stavanger, Trondheim og Kristiansand, da det kan være billigere å fly fra en annen by og deretter ta en togtur eller buss til London.

Når du ankommer London, er det flere flyplasser du kan lande på, inkludert Heathrow, Gatwick, Stansted, Luton og London City Airport. De fleste store internasjonale flyselskapene lander på Heathrow eller Gatwick, mens de mindre flyselskapene som Ryanair og EasyJet vanligvis lander på Stansted eller Luton.

Hvis du vil komme deg fra flyplassen til sentrum av London, er det flere transportalternativer tilgjengelige, inkludert tog, buss, drosjer og privat transport. Togene og bussene er vanligvis rimeligere enn drosjer og privat transport, og kan være en god måte å komme seg rundt i byen på en billig måte.

Overnatting i London

Det er mange forskjellige steder å bo i London, og prisnivået varierer avhengig av hvilken bydel du velger å bo i. Noen av de mest populære områdene å bo i London er Soho, Camden, Notting Hill, South Kensington og Greenwich.

Hvis du vil spare penger på overnattingen, kan det være lurt å sjekke ut hosteller og vandrerhjem i stedet for hoteller. Disse er vanligvis rimeligere og kan være en god måte å møte andre reisende på. Enkelte hoteller kan også tilby rimelige rom, spesielt hvis du bestiller i god tid eller utenom høysesongen.

Airbnb er også et populært alternativ i London, og du kan finne mange gode tilbud på leiligheter og rom til leie gjennom nettstedet. Dette kan være en god måte å bo sammen med lokale innbyggere og oppleve mer av byen på en annen måte enn du ville gjort på et hotell.

Hvis du vil bo på hotell, kan du finne gode tilbud på hotellbooking-nettsteder som Booking.com og Hotels.com. Det kan også være lurt å sjekke hotellenes egne nettsider, da de noen ganger kan tilby spesielle tilbud og rabatter for direktebooking.

Når du velger hvor du skal bo i London, er det lurt å vurdere beliggenheten i forhold til hvor du ønsker å tilbringe mest tid. Hvis du vil oppleve nattelivet og kulturscenene, kan det være lurt å bo i sentrum av byen, mens hvis du vil ha et roligere opphold, kan det være lurt å velge en bydel utenfor sentrum.

Reise rundt i London

Det er mange forskjellige transportalternativer tilgjengelige i London, og kollektivsystemet i byen er godt utviklet. De fleste reisende velger å bruke offentlig transport for å komme seg rundt i byen, da det kan være billigere og mer praktisk enn å bruke drosjer eller leiebil.

London har et omfattende buss-, tog- og t-banenettverk, og du kan enkelt kjøpe en Oyster Card eller et Travelcard for å få tilgang til all offentlig transport i byen. Oyster-kortet er en smartkort som kan brukes på t-bane, buss, tog og trikk, og gir deg tilgang til rabatterte billetter og reisepriser.

Hvis du vil reise med drosje, kan du ta en svart drosje på gaten, men dette kan være en dyrere transportform enn offentlig transport. Du kan også bestille en drosje på forhånd eller bruke en app som Uber for å få en rimeligere transporttjeneste.

Hvis du ønsker å leie bil, kan du gjøre dette gjennom bilutleiefirmaer som Hertz, Avis og Enterprise. Det er imidlertid verdt å merke seg at trafikken i London kan være ganske kaotisk, og parkeringsplasser kan være dyre og vanskelige å finne.

London er også en sykkelvennlig by, og du kan leie en sykkel gjennom det offentlige sykkelutleiesystemet, Santander Cycles, som har stasjoner over hele byen. Dette kan være en fin måte å utforske byen på, spesielt i de grønnere områdene i London.

Uansett hva du velger, er det lurt å planlegge reisene dine på forhånd og sjekke transportalternativene til de ulike stedene du ønsker å besøke. Dette kan hjelpe deg med å spare tid og penger, og gjøre oppholdet ditt i London så enkelt og stressfritt som mulig.

Restauranter i London

London er kjent for sitt mangfoldige utvalg av restauranter og matopplevelser. Det finnes restauranter som serverer alt fra britisk pubmat til gourmetmat fra hele verden. Noen av de mest populære områdene for mat og drikke i London er Soho, Covent Garden, Shoreditch og Camden.

Hvis du vil ha en rimelig matopplevelse i London, kan du prøve en av de mange street food-markedene i byen. Disse tilbyr et bredt utvalg av mat fra hele verden, og du kan finne alt fra burritos og burgere til dim sum og sushi.

For en autentisk britisk pubopplevelse, kan du besøke en av de mange tradisjonelle pubene i byen. Her kan du nyte en pint med øl eller cider og prøve britiske retter som fish and chips eller pie and mash.

Hvis du vil ha en gourmetopplevelse, kan du besøke en av Londons mange Michelin-restauranter. Disse tilbyr en førsteklasses matopplevelse, men kan være ganske dyre. Du kan også finne mange gode restauranter som ikke er Michelin-anbefalte, men likevel tilbyr god mat til rimelige priser.

Det er også verdt å nevne at London er kjent for sin etniske mat, og du kan finne mange gode restauranter som serverer mat fra hele verden. Noen av de mest populære etniske matområdene i London inkluderer Brick Lane, Chinatown og Little Italy.

Uansett hva du velger, er det lurt å planlegge restaurantbesøkene dine på forhånd og reservere bord hvis du vil spise på en spesiell restaurant. Dette kan hjelpe deg med å unngå skuffelser og få mest mulig ut av matopplevelsene dine i London.

Shopping i London

London er en av de beste shoppingbyene i verden, og det er et bredt utvalg av butikker og kjøpesentre å velge mellom. Noen av de mest populære shoppingområdene i London er Oxford Street, Regent Street, Carnaby Street, Knightsbridge og Camden Market.

Oxford Street (Foto: elenaburn/shutterstock.com)

Oxford Street er en av de mest populære handlegatene i London, og har mer enn 300 butikker, inkludert de største kjedene som Selfridges, Topshop og Zara. Regent Street er en annen populær handlegate med butikker som Hamleys, Apple og Liberty.

Carnaby Street er kjent for sin alternative mote og livlige atmosfære, mens Knightsbridge er hjemmet til noen av Londons mest eksklusive butikker som Harrods og Harvey Nichols. Camden Market tilbyr et bredt utvalg av vintagebutikker og markedsboder, samt matboder og live musikk.

Hvis du vil ha en unik shoppingopplevelse, kan du besøke en av Londons mange markeder. Portobello Market i Notting Hill er kjent for sine antikke butikker og vintage-klær, mens Columbia Road Flower Market tilbyr et utvalg av blomster og planter.

Hvis du vil kjøpe suvenirer, kan du besøke en av Londons mange souvenirbutikker. Her kan du finne alt fra postkort og kopper til t-skjorter og keyrings med Londons landemerker og symboler.

Uansett hva du velger, er det lurt å ha et budsjett i bakhodet og unngå impulskjøp. Du kan også sjekke ut salg og tilbud i butikkene og på nettet, spesielt under salgsperiodene i januar og juli.

Utelivet i London

London er kjent for sitt livlige uteliv, og det er et bredt utvalg av barer, nattklubber og puber å velge mellom. Noen av de mest populære områdene for uteliv i London inkluderer Soho, Shoreditch, Camden og Brixton.

Hvis du vil oppleve Londons nattklubber, kan du besøke områder som Soho og Camden, som har en rekke nattklubber og musikksteder. Shoreditch er kjent for sin alternative klubbkultur og har en rekke barer og klubber som tilbyr alt fra techno og house til dubstep og hip-hop.

Hvis du vil ha en mer avslappet kveld, kan du besøke en av Londons mange puber. Dette er en viktig del av den britiske kulturen, og det er mange tradisjonelle puber å velge mellom. Du kan nyte en pint med øl eller cider og prøve britiske retter som fish and chips eller pie and mash.

Hvis du er ute etter en mer sofistikert kveld, kan du besøke en av Londons mange cocktailbarer. Disse tilbyr et bredt utvalg av cocktailer og er ofte kjent for sin elegante atmosfære og live musikk.

Uansett hva du velger, er det lurt å sjekke ut publikum og atmosfæren før du bestemmer deg for å besøke en bestemt bar eller nattklubb. Du kan også sjekke ut nettstedene til barer og klubber for å se hvilke arrangementer som skjer og når det er best å besøke.

Historien til London

London har en rik og lang historie som går tilbake til romertiden, da byen ble grunnlagt som en romersk bosetning kalt Londinium. Byen har gjennomgått mange endringer og har blitt påvirket av forskjellige kulturer og tidsaldere.

I middelalderen ble London et viktig handelssenter og var en av Europas største byer. Byen ble også hardt rammet av pesten og store branner, inkludert den store bybrannen i 1666 som ødela store deler av byen.

I det 18. og 19. århundre ble London et viktig senter for industri og handel, og byen vokste raskt. Dette førte til store sosiale problemer og fattigdom, og Londons slumområder ble beryktet for sin dårlige levekår.

I det 20. århundre ble London utsatt for tung bombing under andre verdenskrig, og byen ble hardt rammet av Blitz. Etter krigen ble byen gjenoppbygd og har siden vokst til å bli en av verdens viktigste økonomiske, kulturelle og turistdestinasjoner.

I dag har London en rik kulturarv og et mangfoldig samfunn, og byen er hjem til mange av verdens mest kjente landemerker og museer. London har også en sterk musikk- og kunstscene og har vært hjemmet til mange berømte forfattere, kunstnere og musikere opp gjennom historien.

Vær og klima i London

London har et temperert klima med milde somre og kalde vintre. Gjennomsnittstemperaturen om sommeren er rundt 20 grader Celsius, mens gjennomsnittstemperaturen om vinteren er rundt 5 grader Celsius.

Det regner jevnlig i London, og det er vanlig med regnbyger året rundt. De våteste månedene er november og desember, mens de tørreste månedene er vanligvis mai og juni.

Hvis du planlegger å besøke London om sommeren, bør du pakke lette klær og solkrem. Om vinteren kan det være kaldt, og det er lurt å pakke varme klær og en paraply.

Det kan også være lurt å sjekke værmeldingen før du besøker London, da været kan være uforutsigbart og endre seg raskt.

Sikkerheten i London

London er en relativt trygg by, men som i alle storbyer, bør du ta noen forholdsregler for å sikre at du ikke blir offer for kriminalitet eller annen uønsket oppførsel.

Det er alltid lurt å være oppmerksom på omgivelsene dine og unngå å gå alene i øde områder om natten. Det er også viktig å holde styr på verdisaker som lommebok og mobiltelefon, og unngå å vise disse frem på offentlige steder.

Hvis du planlegger å ta med deg store mengder kontanter eller dyre gjenstander som smykker, kan det være lurt å leie et hotellsafe for å lagre dem sikkert.

Det er også lurt å være oppmerksom på mulige turistfeller, spesielt når du kjøper suvenirer eller tar taxi. Prisene kan variere sterkt, og det kan være lurt å sjekke priser på forhånd eller bruke anerkjente selskaper.

London har også en rekke politistasjoner og turistkontorer hvor du kan rapportere eventuelle problemer eller kriminalitet. Hvis du blir utsatt for kriminalitet eller trenger hjelp, kan du kontakte nødnumre som 999 for politi, 111 for helse og 112 for brann.

Som i alle storbyer, er det også viktig å følge lokale lover og regler, og respektere kulturen og skikkene til lokalbefolkningen. Dette vil hjelpe deg å unngå misforståelser eller ubehagelige situasjoner.

Reisetips for London

Når du besøker London, er det noen generelle reisetips som kan være nyttige å vite:

 1. Språk: Engelsk er hovedspråket i London, så det kan være lurt å lære noen enkle fraser eller ord før du besøker byen.
 2. Tidsforskjell: London ligger en time bak Norge, så når klokken er 10.00 i Norge er den 09.00 i London.
 3. Myntenhet: Pund er valutaen som brukes, så det kan være lurt å ha noen pund med deg når du ankommer.
 4. Betaling: Det er vanlig å betale med kort i London, men det kan være lurt å ha litt kontanter med deg for mindre kjøp.
 5. Uskrevne regler: Det er noen uskrevne regler i London, for eksempel at du bør stå på høyre side av rulletrapper og la venstre side være åpen for folk som vil passere.
 6. Offentlig transport: Londons kollektivtrafikk er omfattende og effektiv, så det er lurt å bruke dette som transportmiddel. Du kan kjøpe et Oyster Card som lar deg reise på t-bane, buss og tog.
 7. Turistkort: Det kan være lurt å kjøpe et turistkort, som gir deg rabatt på inngang til attraksjoner og museer, samt gratis offentlig transport.
 8. Mat: London har et bredt utvalg av restauranter og mat fra hele verden, men det kan være lurt å prøve britiske spesialiteter som fish and chips eller pie and mash.
 9. Sikkerhet: Som i alle storbyer, bør du være oppmerksom på sikkerheten og ta noen forholdsregler for å unngå kriminalitet eller annen uønsket oppførsel.
  Ved å følge disse generelle reisetipsene, vil du ha en mer behagelig og trygg opplevelse når du besøker London.
 10. Wi-Fi: Mange hoteller, kafeer og offentlige steder har gratis Wi-Fi, så det kan være lurt å sjekke dette på forhånd eller spørre om tilgang.
 11. Elektrisitet: Strømnettet i London bruker 230V og britiske stikkontakter, så du bør ha en adapter hvis du har elektronikk som ikke er kompatible med dette.
 12. Toaletter: Mange offentlige toaletter i London koster penger å bruke, så det kan være lurt å ha noen mynter med deg.
 13. Turistinformasjon: Det er flere turistinformasjonskontorer i London som kan gi deg informasjon om severdigheter, transport og arrangementer.
 14. Reiseforsikring: Det kan være lurt å ha en reiseforsikring som dekker tap av bagasje, sykdom eller ulykker.
 15. Mobiltelefon: Det kan være lurt å ha en mobiltelefon med deg når du er ute og reiser, og du kan også kjøpe en britisk SIM-kort hvis du vil bruke telefonen din til å ringe eller surfe på nettet.
 16. Været: London har et temperert klima med milde vintre og relativt kjølige somre, så det kan være lurt å sjekke værmeldingen før du drar og pakke passende klær.

Klar for en weekendtur til London?

London er en av verdens mest spennende og mangfoldige byer, og det er mange måter å oppleve den på uten å tømme lommeboken. Hvis du ønsker å besøke London på en ikke alt for dyr ferietur, kan du ta noen enkle forholdsregler og følge noen av reisetipsene som er beskrevet i denne artikkelen.

Du kan spare penger ved å reise i lavsesongen, velge rimelig overnatting i mindre kjente områder, bruke offentlig transport og kjøpe et turistkort for rabatter på attraksjoner og museer. Du kan også prøve rimelig mat fra lokale markeder eller street food.

Uansett hva du velger å gjøre i London, vil du finne en rekke aktiviteter og severdigheter som passer for alle interesser og budsjett. Fra museer og parker til teater og shopping, London har noe for alle.

Husk å være oppmerksom på sikkerheten og følge lokale lover og regler, og respektere kulturen og skikkene til lokalbefolkningen. Med litt planlegging og forberedelse kan du ha en fantastisk ferie i London uten at det koster alt for mye penger.