Storbyferie i London

Guide og reisetips for storbyferie i

London

London er en av verdens virkelige storbyer, og har vært en viktig by i Europa i hundrevis av år. Fra London kommer kunst og mote, og det er et politisk og finansielt sentrum. London ligger ikke så langt fra Norge, som gjør at det er en av de mest populære storbydestinasjonene for oss.

Severdigheter i London

Det er mye å se hvis man er i London, men de fleste vil nok ta seg en tur til Buckingham Palace in Westminster. Buckingham Palace har vært boligen til dronning Elizanth fra hun ble innsatt i 1952. I løpet av august er også 19 av rommene inne i Buckingham Palace åpne for guidede turer, men vært oppmerksom på at du kanskje må være tidlig ute for å få tak i disse.

Buckingham Palace

Om man gå en tur i London, er området Leicester Square en populær destinasjon. Der finnre du blant annet Piccadilly Circus og Trafalgar Square. Picadilly Circus er et av de mest trafikerte kryssene i london, hvor fem veier møtes, og hvor den berømte statuen av Eros står. Ved Trafalgar Square finner du blant annet nasjonalgalleriet, hvor du kan se bermøte malerier fra blant annet Hans Holbein og Van Gogh. De fleste vil også ta en tur til bykjernen av London, hvor du kan se Tower of London, Big Ben, St. Pauls katedral og Tower Bridge.

Tower of London

Attraksjoner og aktiviteter i London

For å se mye av London, kan du ta en tur opp i London Eye. Det er et pariserhjul på 135 meter, hvor du kan se mange mil i godt vær. Vær oppmerksom på at det kan være lang kø, og det kan derfor lønne seg å kjøpe billett på forhånd på nettet. Da kan man raskt skaffe seg billett og komme seg opp.

London Eye ved Themsen

Fotball er stort i både Norge og England, og London huser mange store klubber. Derfor er et besøk i London en ypperlig mulighet til å få sett litt engelsk fotball i Premier League. Klubber som Arsenal, Chelsea, Tottenham, West Ham og Fulham har alle hjemmebane i London. For større kamper anbefaler vi at du skaffer billetter tidlig, men normalt vil du kunne finne en god kamp å se selv om du er sent ute.

Flybilletter til London

London har en rekke flyplasser, med Heathrow som den største. Heathrow er faktisk Europas travelste flyplass når det gjelder internasjonale passasjerer. Taxi fra Heathrow vil normalt kosten 50 pund, men det er også gode muligheter for å komme seg til byen ved hjelp av tog eller buss. Det tar normalt rundt 30 minutter å komme til byen med togene.

Andre flypasser er London City Airport, London Gatwick, London Luton og London Stansted. Disse flyplassene ligger mellom en halvtime og en time fra London i buss, taxi eller tog.

Hoteller i London

Du må være forberedt på å betale en del for de fineste hotellene sentral i London, men kan finne hotell med grei standard fra 200 kroner pr natt og opp. Det kan også være en mulighet å leie en leilighet om man er flere som reiser eller om man skal være en stund.

Reise rundt i London

London har et veldig godt utbygd kollektivtransportsystem, og du kan normalt komme deg dit du vil enkelt og rimelig. Det er også populært på prøve en av Londons berømte taxier eller dobbeletasje-busser. Busser er også en bra måte å få sett mye av byen på, og det finnes dedikerte sightseeing-busser som du kan være med.

Restauranter i London

Det er tusenvis av steder i spise i London, fra fine restauranter til gatekjøkken. Her finner du garantert noe som passer deg. På mange kafeer og puber kan du blant annet bestille en tradisjonell engelsk frokost med egg, pølser, bacon og brød. Selvsagt finner du også mat fra nesten alle verdenshjørner, og ta en tur til Brixton for karibisk mat eller Chinatown ved Leicester Squeare for kinesisk mat.

Shopping i London

Som en av verdens største metropoler, er Londen et mekka for alle som vil shoppe. Blant de mest berømte gatene kan vi nevne Oxford Streed, Regent Street og Bond Street. For litt alternativer varer kan du ta en tur til Soho. Markedet Spitalfields kan også besøkes, hvor du finner trendy varer og klær fra ukjente designere og musikere.

Utelivet i London

London har flere hundre barer. Sentralt i byen må du regne med å betale rundt 3 pund og opp for en pint (litt over en halvliter), men drar du litt lenger ut fra sentrum finner du steder med lavere priser. Det er også mange andre utesteder, og for nattklubber kan Clerkenwell være en bra destinasjon, hvor du finner populære nattklubber som Fabric og SOSHO.

FullskjermLukk fullskjerm