Storbyferie i København

Guide og reisetips for storbyferie i

København

København er Danmarks hovedstad, og et populært feriemål for nordmenn som har lyst på en rimelig storbyferie uten å måtte fly langt. Med over en million innbyggere er København en av de få byene i Skandinavia som virkelig kan kalle seg en storby. I København har du gode muligheter til å shoppe, oppleve kultur eller nyte utelivet.
Av Bjarte Nordli
Publisert: 16. august 2019

Severdigheter i København

Hvis du er interessert i kunst, bør du ta deg en tur til det danske nasjonalgalleriet i København, hvor du finner mye kunst fra blant annet berømte personer som Rembrandt, Picasso og Matise. Det finnes selvsagt også et stort utvalg av danske kunstnere. Et annet sted å ta en tur er Ny Carlsberg Glyptotek. Begge disse galleriene ligger sentralt midt i København og er derfor enkle å besøke.

Utsikt fra toppen av Vår Frelsers Kirke i København

Attraksjoner og aktiviteter i København

København Zoo er en av de eldste og beste dyreparkene i Europa, og vil nok garantert falle i smak for både barn og voksne. Sammen med dette passer det også å besøke det zoologiske museumet ved Østerbro. Det er nok også populært å besøke en av de to fornøyelsesparkene i Købenavn, Bakken eller Tivoli.

Frederiksberg-parken

Det er også populært å besøke København i løpet av sommeren, og da har du gode muligheter til å leke litt i vannet. Det er to badebasseng sentralt i København, Copencabana og Havnebadet. Om du vil bade i den virkelige sjøen, er det også mange strender rundt København. En av de mest populære ligger ved Charlottenlund Fort.

Flybilletter til København

Københavns flyplass hetter Kastrup Flyplass, og har normalt mange fly som kommer fra Norge. Derimot er det også mulig å fly til Sturup flyplass ved Malmø, som ikke ligger langt unna København. Den av de mest populære måtene å reise til København er med ferge, og det går daglig ruter fra Oslo til København, den såkalte danskebåten, som passer veldig godt for norske turister.

Hoteller i København

Det finnes mange steder å overnatte i København, fra billige til eksklusive og dyre hoteller. Blant de mer spesielle kan vi nevne Flakfortet, en kunstig øy, hvor du kan overnatte i det som ligner et gammelt fort.

Reise rundt i København

I København har du gode muligheter til å komme deg rundt med undergrunnsbanen, buss eller til fots om du oppholder deg sentralt. Det er også populært å ta en tur i båt i kanalene i København, og det arrangeres mange guidede turer. Det er også mulig å bruke bysykler gratis for å komme seg rundt.

Restauranter i København

Danmark er kjent for pølser, og du finner mange pølsevogner eller pølseboder langt gatene i København. Der kan du prøve en tradisjonell dansk pølse. Hvis du vil ha litt mer sofistikert mat, finnes det også et stort utvalg av gode restauranter i København.

Shopping i København

I København har du gode muligheter for å få gjort litt shopping, men du kan ikke forvente at det er så mye billigere enn i Norge. Det beste stedet for å få gjort litt shopping, er gågaten Strøget, som er den lengste gågaten i Europa på 1,1 kilometer.

Utelivet i København

Selv om det er noe billigere med alkohol i København enn vi er vant med i Norge, må du beregne å betale fra 30 kroner og opp for en halvliter på utestedene. Derimot er det langt billigere for alkohol i butikkene, hvor du kan få en flaske for ned mot 3-4 kroner. Det er også lov å drikke offentlig i Danmark, så du kan kjøpe noen pils og sette deg ned i en park og nyte de. De fleste utestedene og barene holder lenge åpent, i forhold til norske standarder.