Guide og reisetips for storbyferie i

Edinburgh

Edinburgh, Skottlands hovedstad, er en spennende by med en rik historie, flott arkitektur, vakre parker og fantastisk mat. Byen har noe for alle, enten du er interessert i kultur og historie, shopping, mat og drikke, eller bare ønsker å slappe av og nyte atmosfæren i en av Europas vakreste byer.
Av Bjarte Nordli
Oppdatert: 8. desember 2023

For nordmenn som ønsker å reise til Edinburgh på en billig storbyferie, er det flere muligheter for å spare penger. Det er billigere å reise utenfor høysesongen, og det finnes mange rimelige overnattingsmuligheter i byen. Det er også enkelt og rimelig å komme seg til Edinburgh fra Norge med fly.

Prisnivået i Edinburgh varierer, men er generelt lavere enn i mange andre europeiske storbyer. Det er også flere gratis aktiviteter og severdigheter som kan gi deg en flott opplevelse i byen uten å bruke for mye penger.

Utsikt over Edinburgh
Utsikt over Edinburgh

I dette reiseguiden vil vi gi deg nyttige reisetips for å få mest mulig ut av din storbyferie i Edinburgh. Vi vil også gi deg informasjon om flyreisen til Edinburgh, overnatting i byen, transport rundt i byen, restauranter og shopping, utelivet i Edinburgh, klimaet i byen, sikkerhetssituasjonen og generelle reisetips. Først vil vi gi deg en liste over de 10 viktigste og mest populære severdighetene og attraksjonene i byen.

Severdigheter og attraksjoner i Edinburgh

Edinburgh har en rekke aktiviteter og severdigheter å tilby, og det er noe for enhver smak og interesse. Her er noen av de mest populære tingene å gjøre i Edinburgh:

Edinburgh Castle

Edinburgh Castle, majestetisk plassert på Castle Rock, en gammel vulkansk klippe, er et av Skottlands mest ikoniske og historisk signifikante landemerker. Dette imponerende slottet, som har vært en viktig del av skotsk historie siden 1100-tallet, tilbyr fantastisk utsikt over Edinburghs skyline og er et symbol på skotsk nasjonal stolthet.

Edinburgh Castle
Edinburgh Castle

Slottet har spilt en sentral rolle i mange historiske konflikter og var sentrum for utallige kongelige begivenheter. Inne i slottets tykke murer finner besøkende mange bemerkelsesverdige attraksjoner, som Skottlands kronjuveler, Stone of Destiny, og det nasjonale krigsminnesmerket. Slottet huser også den berømte One O’Clock Gun, et kanonskudd som avfyres hver ettermiddag unntatt søndager, og som har blitt en kjær tradisjon.

Edinburgh Castle er ikke bare et museum eller en turistattraksjon; det er et levende monument som forteller historien om Skottlands turbulente fortid og dens evige sjarm.

Slottet er åpent fra 09.30-18.00 på sommeren, og 09.30-17.00 på vinteren. Billettprisen for voksen er £19.50, noe lavere for pensjonister og barn. For noen ekstra pund kan du også omvisning.

Det er anbefalt å bestille billetter på forhånd for å garantere inngang. Det gjøres på slottets nettside.

Royal Mile

Royal Mile, hjertet av Edinburghs historiske gamleby, er en av de mest berømte og sjarmerende gatene i Skottland. Denne historiske gaten strekker seg fra Edinburgh Castle på toppen av Castle Rock ned til Palace of Holyroodhouse, den offisielle residensen til den britiske monarken i Skottland. Royal Mile er faktisk litt lenger enn en engelsk mil og er kantet med brosteinsbelagte gater, middelalderske bygninger og en rekke historiske landemerker.

Scotch Whiskey Experience ligger langs The Royal Mile. Foto: Edinburghcitymom / Shutterstock.com

Gaten er en blanding av turistbutikker, tradisjonelle skotske puber, museer, kirker, og historiske steder, som St. Giles’ Cathedral og Mary King’s Close. Royal Mile er også kjent for sine mange smug, kjent som «closes» og «wynds», som bærer på sin egen historie og sjarm. Royal Mile er ikke bare et senter for turisme; den er også kjernen i byens årlige kulturarrangementer, inkludert Edinburgh Fringe Festival, og er et must-besøk for de som ønsker å oppleve Edinburghs rike historie og kultur.

National Museum of Scotland

National Museum of Scotland ligger i hjertet av byens gamleby. Det er et spektakulært museum som viser en fascinerende blanding av skotsk historie, kultur, naturhistorie og verdenskunst. Museet, som kombinerer det opprinnelige Royal Museum-bygget fra 1800-tallet med den moderne utvidelsen av 1998, tilbyr en imponerende samling som spenner over flere etasjer og utstillinger.

Besøkende kan utforske alt fra skotske antikviteter og middelalderens kunstgjenstander til interaktive utstillinger om naturvitenskap, teknologi og verdenskulturer. Et av høydepunktene er sauen Dolly, det første vellykkede klonede pattedyret fra en voksen celle.

Museets arkitektur er i seg selv imponerende, med et lyst og luftig atrium og en takterrasse som tilbyr panoramautsikt over Edinburgh. Med sin rike samling og engasjerende utstillinger, er National Museum of Scotland ikke bare et skattkammer av kunnskap, men også en inspirerende opplevelse for besøkende i alle aldre.

Museet er åpent daglig fra 10.00-17.00, og inngang er gratis. Det er verdt å sjekke museets nettside for spesielle utstillinger eller arrangement mens du er der.

Palace of Holyroodhouse

Palace of Holyroodhouse, som ligger i enden av Edinburghs Royal Mile, er den offisielle residensen til den britiske monarken i Skottland. Dette historiske palasset, grunnlagt som et kloster på 1100-tallet, har vært sentrum for skotsk kongelig historie i flere århundrer. Det er mest kjent som hjemmet til Maria, dronning av Skottland, på 1500-tallet.

Holyrood Palace
Holyrood Palace

Besøkende kan utforske de utsøkte statsrommene, som fortsatt brukes av dronningen for offisielle anledninger, og se på historiske gjenstander og kunstverk. Palassets rom er fylt med antikviteter og har bevart mye av sin historiske sjarm.

Holyrood Palace er også kjent for sin vakre hage og de romantiske ruinene av Holyrood Abbey. Med sin rike historie og storslåtte arkitektur, tilbyr Holyrood Palace en unik innsikt i Skottlands kongelige arv og er en viktig del av Edinburghs historiske landskap.

Palasset er åpent 09.30-18.00 på sommeren og 09.30-16.30 på vinteren. Kjøper du billett på forskudd koster det £18 for voksen, £10-11.50 for de under 25. Billettene kjøper du på nettsidene.

Arthur’s Seat

Arthur’s Seat, en imponerende og gammel vulkantopp som ruver 251 meter over Edinburgh, er byens høyeste punkt og tilbyr en av de beste panoramautsiktene over byen og områdene rundt. Dette berømte landemerket, beliggende i Holyrood Park, er en del av et større sett av åser og er populært blant både lokalbefolkningen og turister for fotturer og klatring.

Arthur's Seat gir god utsikt over byen
Arthur’s Seat gir god utsikt over byen

Legenden sier at Arthur’s Seat kan være stedet for det mytiske Camelot, kong Arthurs slott, og har dermed en spesiell plass i folkefortellinger og historie. Stien opp til toppen er tilgjengelig for de fleste aldre og kondisjonsnivåer, og gir en unik mulighet til å oppleve skotsk villmark midt i en hovedstad.

Utsikten fra toppen strekker seg over hele byen, inkludert kjente landemerker som Edinburgh Castle og Firth of Forth. Arthur’s Seat er ikke bare en flott utflukt for naturelskere, men også et sted for stillhet og refleksjon, og tilbyr en unik utsikt over både Edinburghs naturlige og urbane skjønnhet.

Princes Street Gardens

Princes Street Gardens, et pittoresk og fredelig grøntområde i hjertet av Edinburgh, ligger i skyggen av Edinburgh Castle og tilbyr en vakker kontrast til byens travle hovedgate, Princes Street.

Disse historiske hagene, som en gang var en del av Nor Loch, en middelaldersk innsjø, er nå delt inn i østlige og vestlige deler, og tilbyr en frodig flukt fra byens hektiske tempo. Hagene er kjent for sin vakre blomsterutsmykning, svingete stier, og flere monumenter og skulpturer, inkludert Scott Monument, et viktoriansk gotisk tårn tilegnet forfatteren Sir Walter Scott. Princes Street Gardens er et populært sted for både lokalbefolkningen og besøkende, et ideelt sted for piknik, avslappende spaserturer og å nyte naturen.

Hagene spiller også en sentral rolle i byens kulturelle arrangementer, inkludert julemarkeder og sommerkonserter. Med sin fantastiske beliggenhet, historiske betydning og naturlige skjønnhet, er Princes Street Gardens en essensiell del av Edinburghs sjarm.

Royal Botanic Garden

Royal Botanic Garden i Edinburgh, etablert i 1670, er en av de eldste og mest anerkjente botaniske hagene i verden. Med over 70 hektar av vakkert landskap og en samling på over 13.500 plantearter, tilbyr denne botaniske haven en fascinerende utforskning av den globale floraen.

Besøkende kan vandre gjennom ulike temahager, inkludert den berømte Rock Garden og det kinesiske Hillside, og beundre eksotiske planter i de store drivhusene, som det imponerende Victorian Palm House. Hagen er også et senter for forskning, bevaring og utdanning, og bidrar vesentlig til bevaringen av sjeldne og truede plantearter.

Med sin fredelige atmosfære og fantastiske biodiversitet er Royal Botanic Garden ikke bare et sted for avslapning og rekreasjon, men også et vitenskapelig senter som fremmer forståelse og bevaring av planteliv. Det er en fantastiske blanding av vitenskap, kunst og natur, er hagen et must-besøk for alle natur- og hageentusiaster som besøker Edinburgh.

Inngang er gratis. Det er også mulig å være med på omvisning, som starter 11.00 og 14.00 på sommeren. Det koster £8 per person og varer 90 minutter. Det er ikke nødvendig å kjøpe billett på forhånd.

St. Giles’ Cathedral

St. Giles’ Cathedral, også kjent som High Kirk of Edinburgh, er en historisk og arkitektonisk betydningsfull kirke beliggende på Royal Mile i hjertet av Edinburghs gamleby. Dateres tilbake til 1100-tallet, er denne imponerende katedralen et viktig symbol på den skotske reformasjonen og har vært vitne til mange avgjørende hendelser i Skottlands historie.

St. Giles' Cathedral i Edinburgh
St. Giles’ Cathedral i Edinburgh

Kjent for sitt markante kroneformede spir og vakre gotiske arkitektur, huser St. Giles’ Cathedral en rekke utsmykkede kapeller, vakre glassmalerier og historiske gjenstander. Blant de mest bemerkelsesverdige trekkene er Thistle Chapel, hjem til Order of the Thistle, Skottlands fremste orden av ridderskap. Katedralen har også en rik musikalsk tradisjon og er vert for regelmessige gudstjenester og konserter.

St. Giles’ er ikke bare et sted for tilbedelse, men også et senter for kulturell og historisk betydning, og trekker til seg besøkende fra hele verden som ønsker å oppleve dens skjønnhet og åndelige atmosfære.

Åpningstid på hverdager er 10.00-18.00, lørdager 09.00-17.00 og søndager 13.00-17.00. Inngangsbilletten er frivillig donasjon til kirken, det oppfordres å gi £6. Omvisning er tilgjengelig kl 10.30 og 14.30 og er også gratis.

The Royal Yacht Britannia

The Royal Yacht Britannia, en gang den britiske kongefamiliens private yacht, er nå et populært flytende museum fortøyd i Leith, Edinburgh. Dette imponerende fartøyet ble sjøsatt i 1953 og tjente som et kongelig residens for statlige besøk, offisielle turer og private ferier for over 40 år, før det ble pensjonert i 1997.

Skipet Britannia
Skipet Britannia

Ombord på Britannia kan besøkende utforske fem dekk, inkludert de kongelige leilighetene, statsmottakelsesrom, mannskapskvarterene og maskinrommet. Interiøret av yachten avslører en blanding av kongelig eleganse og maritime effektivitet, og gir et fascinerende innblikk i livet til den britiske kongefamilien og mannskapet som tjente dem.

Rundturer på Britannia er selvstyrt, med audioguider som gir detaljert informasjon og anekdoter om yachtens historie og dagliglivet om bord. The Royal Yacht Britannia er ikke bare en turistattraksjon, men også et betydningsfullt stykke britisk historie og en unik mulighet til å oppleve et glimt av det kongelige livet på sjøen.

Åpningstidene er 10.00-18.00 på sommeren, stenger en time tidligere på vinteren. Inngang koster £19.50 for voksne. Egne priser for barn og studenter. Det er også egen familiebillett for £50.

The Edinburgh Dungeon

The Edinburgh Dungeon er en unik og spennende turistattraksjon som ligger i hjertet av Edinburgh, og tilbyr besøkende en interaktiv reise gjennom de mørkere kapitlene av Skottlands historie. Denne attraksjonen kombinerer live skuespill, spesialeffekter og innlevende show for å gjenskape historiske hendelser på en både skremmende og underholdende måte.

Besøkende kan forvente å møte fargerike figurer som forteller om heksejakter, pesten, og beryktede skikkelser som Burke og Hare. The Edinburgh Dungeon tar publikum med på en reise gjennom labyrintiske korridorer, der de blir konfrontert med ulike skremmende og lærerike scener.

Hver forestilling er utformet for å engasjere og underholde, samtidig som den gir et fascinerende innblikk i byens grufulle fortid. Denne attraksjonen er perfekt for de som søker et adrenalinfylt eventyr og ønsker å lære om historien på en interaktiv og minneverdig måte.

Åpningstidene er normalt 11.00-16.00, men sjekk nettsidene for åpningstidene når du skal dit. Billettene koster £18.50 for voksne, noe lavere for barn. Det er anbefalt at barna er minst 8 år.

Fly til Edinburgh

For nordmenn som ønsker å reise til Edinburgh, er det flere måter å komme seg til byen på. Den enkleste og raskeste måten er å ta fly. Det er flere flyselskaper som tilbyr direktefly fra norske byer til Edinburgh, og prisen kan variere avhengig av når du bestiller og når du reiser.

Det billigste alternativet er ofte å bestille flybilletter i god tid. På den måten kan du få en lavere pris og velge et gunstig tidspunkt å reise på. Du kan også sjekke flere nettsider for å finne de beste tilbudene på flybilletter til Edinburgh.

De fleste fly fra Norge til Edinburgh går via Oslo eller Bergen. Norwegian tilbyr direktefly fra Oslo til Edinburgh, og SAS har direktefly fra Bergen til Edinburgh. Alternativt kan du ta en mellomlanding i London, og deretter ta en kort flytur til Edinburgh.

Når du kommer til Edinburgh, er det enkelt å komme seg fra flyplassen til sentrum. Det går både buss og tog fra flyplassen til sentrum, og begge alternativene er rimelige og praktiske. Bussreisen tar ca. 30-40 minutter, mens togreisen tar ca. 25 minutter.

Det kan være lurt å planlegge turen og bestille flybilletter i god tid, spesielt hvis du ønsker å reise i høysesongen. Det kan også være lurt å undersøke om det finnes spesielle tilbud eller rabatter for reisende til Edinburgh.

Overnatting i Edinburgh

Det er mange overnattingsmuligheter i Edinburgh, fra luksuriøse hoteller til enkle vandrerhjem og gjestehus. Prisnivået varierer avhengig av sesongen og beliggenheten, men det er mulig å finne rimelige overnattingsalternativer i byen.

Det finnes flere områder i Edinburgh som er populære blant turister, inkludert Old Town, New Town og Leith. Old Town er den eldste delen av byen, og her finner du mange historiske bygninger og severdigheter. New Town er en mer moderne del av byen, med mange butikker, restauranter og kafeer. Leith ligger litt utenfor sentrum, men er likevel en populær del av byen med gode transportforbindelser til sentrum.

Hoteller er vanligvis det dyreste alternativet for overnatting i Edinburgh, men det finnes rimelige alternativer hvis du er villig til å se litt rundt. Det er også flere vandrerhjem og gjestehus som tilbyr en billigere overnattingsopplevelse.

Hvis du reiser i lavsesongen, kan du også finne gode tilbud på hoteller og andre overnattingssteder. Det kan være lurt å bestille overnatting på forhånd, spesielt i høysesongen når det er stor etterspørsel etter overnattingssteder i byen.

Når du velger overnattingssted i Edinburgh, er det viktig å vurdere beliggenhet, pris, fasiliteter og anmeldelser fra tidligere gjester. Det kan også være lurt å velge et sted som tilbyr enkel tilgang til kollektivtransport, slik at du enkelt kan komme deg rundt i byen.

Reise rundt i Edinburgh

Det er flere måter å reise rundt i Edinburgh på, inkludert kollektivtransport, taxi, leiebil og sykkel. Prisnivået varierer avhengig av transportmiddel og hvor du skal, men generelt sett er kollektivtransport det billigste alternativet.

Scott-monumentet vises mot himmelen

Kollektivtransport i Edinburgh består av busser og trikker, og begge alternativene er enkle og praktiske måter å komme seg rundt i byen på. Det er flere ulike billettyper tilgjengelig, inkludert enkeltbilletter, dagspass og ukespass. Det er også mulig å betale med kontaktløse kort på bussene og trikkene.

Taxi er et alternativ for de som ønsker å reise rundt i byen mer komfortabelt, og det finnes flere drosjeselskaper som tilbyr tjenester i Edinburgh. Taxi er imidlertid dyrere enn kollektivtransport og kan raskt bli kostbart hvis du bruker det ofte.

Leiebil er en annen mulighet for å reise rundt i Edinburgh, men det er ikke alltid det mest praktiske alternativet. Trafikken i byen kan være tett og parkeringsplasser kan være vanskelig å finne og dyre. Det kan likevel være praktisk hvis du planlegger å utforske områder utenfor byen.

Sykkel er også en mulighet for å reise rundt i Edinburgh, og byen har flere sykkelutleie-steder. Det er også flere sykkelstier og sykkelruter som gjør det enkelt å sykle rundt i byen. Dette er et mer miljøvennlig alternativ og kan være en fin måte å se byen på.

Restauranter i Edinburgh

Edinburgh har et bredt utvalg av restauranter og kafeer, og byen er spesielt kjent for sin matkultur og lokale spesialiteter. Her finner du alt fra tradisjonell skotsk mat til internasjonale retter.

De mest populære områdene for restauranter i Edinburgh inkluderer Old Town, New Town og Leith. Old Town har flere historiske puber og restauranter som tilbyr tradisjonelle skotske retter, mens New Town har et bredere utvalg av internasjonale restauranter og kafeer. Leith er kjent for sin fisk og sjømat, og her finner du flere gode fiskerestauranter.

Skotsk mat er kjent for å være hearty og mettende, og inkluderer retter som haggis, neeps og tatties, stekt fisk og chips og Scotch egg. Haggis er en tradisjonell skotsk rett som er laget av ulike slags innmat, krydder og havregryn. Den serveres ofte med neeps (rotgrønnsak) og tatties (poteter) og kan være en spennende opplevelse for turister.

Det er også mange restauranter som serverer internasjonale retter, inkludert italiensk, indisk, kinesisk og thai. Edinburgh har et stort utvalg av vegetariske og veganske restauranter, så det er noe for enhver smak.

Prisnivået på restauranter i Edinburgh varierer, men det er mulig å finne rimelige alternativer hvis du leter rundt. Det er også flere puber og kafeer som tilbyr gode lunsjtilbud og spesialtilbud for turister.

Når du velger restauranter i Edinburgh, er det viktig å vurdere beliggenhet, pris, meny og anmeldelser fra tidligere gjester. Det kan også være lurt å reservere bord på forhånd, spesielt hvis du planlegger å besøke en populær restaurant i høysesongen.

Shopping i Edinburgh

Edinburgh er kjent for sitt gode shoppingtilbud, og byen har alt fra store kjøpesentre til sjarmerende gater med uavhengige butikker. Det er flere populære områder for shopping i Edinburgh, inkludert Princes Street, Royal Mile og New Town.

Princes Street er en av de mest populære handlegatene i Edinburgh, og her finner du en rekke kjente butikker og varehus. Denne gaten har også en fantastisk utsikt over Edinburgh Castle og Princes Street Gardens.

Royal Mile er en annen populær handlegate i Edinburgh, og her finner du mange butikker som selger lokale suvenirer og håndverk. Dette er også et flott sted å finne unike gaver og suvenirer å ta med hjem.

New Town er kjent for sine elegante butikker og designerbutikker, og her finner du flere eksklusive merkevarer. Dette er et flott sted å handle hvis du er på utkikk etter kvalitetsvarer og høy mote.

Det er også flere populære kjøpesentre i Edinburgh, inkludert St. James Centre og Ocean Terminal. Disse kjøpesentrene har et stort utvalg av butikker og spisesteder, og er et flott sted å tilbringe en dag med shopping.

Edinburgh er også kjent for sine tradisjonelle markedsplasser, inkludert Grassmarket og Victoria Street Market. Her finner du en rekke lokale håndverk og suvenirer, og det er et flott sted å kjøpe gaver og suvenirer til venner og familie.

Utelivet i Edinburgh

Edinburgh har et livlig uteliv, og byen har alt fra tradisjonelle puber til nattklubber og barer. Det er flere populære områder for uteliv i Edinburgh, inkludert Old Town, New Town og Leith.

Old Town er kjent for sine historiske puber og barer, og her finner du en rekke tradisjonelle skotske puber som serverer lokal øl og whisky. Mange av disse pubene har også live musikk eller quizkvelder.

New Town har et mer moderne uteliv, og her finner du flere cocktailbarer og nattklubber. Dette er et flott sted å ta en drink og danse til natten er omme.

Leith er kjent for sitt livlige uteliv, og her finner du flere trendy barer og klubber som er populære blant lokale og turister. Dette er også et flott sted å prøve noen av de lokale ølsortene og håndverkscocktailene.

Det er viktig å merke seg at skotsk lov krever at alle gjester på puber og barer må være 18 år eller eldre. Det kan også være lurt å sjekke åpningstider på forhånd, spesielt på helligdager og i høysesongen.

Edinburgh har også flere festivaler og arrangementer som er knyttet til utelivet, inkludert Edinburgh Fringe Festival og Hogmanay, som er Skottlands største nyttårsfeiring.

Historien i Edinburgh

Edinburgh har en lang og rik historie, og byen har vært en viktig by i Skottland siden middelalderen. Byen ble grunnlagt på 600-tallet og ble oppkalt etter kong Edwin av Northumbria.

I middelalderen var Edinburgh en viktig handelsby og hovedstaden i Skottland. Byen hadde en strategisk beliggenhet på en klippe og var beskyttet av Edinburgh Castle, som fortsatt er en av de mest populære turistattraksjonene i dag.

Under renessansen ble Edinburgh et kulturelt og intellektuelt sentrum, og byen ble kjent for sine universiteter og litterære figurer, inkludert Robert Burns og Sir Walter Scott.

På 1700-tallet ble New Town grunnlagt, og dette området ble en viktig handels- og finanssenter for byen. New Town er kjent for sin georgianske arkitektur og har flere elegante bygninger og butikker.

Edinburgh var også en viktig by under den industrielle revolusjonen, og byen hadde en blomstrende tekstilindustri og skipsbyggingsindustri.

I moderne tid har Edinburgh blitt en viktig turistdestinasjon og en av de mest populære byene å besøke i Storbritannia. Byen er kjent for sine historiske og kulturelle attraksjoner, og har flere festivaler og arrangementer gjennom året.

Vær og klima i Edinburgh

Edinburgh har et temperert klima med milde somre og kjølige vintre. Gjennomsnittstemperaturen om sommeren ligger på rundt 15 grader Celsius, mens vintertemperaturene sjelden faller under null grader Celsius.

Det kan regne i Edinburgh året rundt, og byen er kjent for sine uforutsigbare værforhold. Det er lurt å ta med seg regntøy uansett når du besøker byen.

Høysesongen for turister i Edinburgh er fra juni til august, og dette er også den varmeste tiden på året. Lavsesongen er fra november til mars, og dette er også den kaldeste tiden på året. Prisene på hoteller og flybilletter kan variere avhengig av sesongen.

Det er flere utendørsaktiviteter du kan gjøre i Edinburgh, inkludert turer i parker og hager, og det er også flere innendørsattraksjoner som museer og gallerier å besøke hvis været ikke samarbeider.

Sikkerheten i Edinburgh

Edinburgh er generelt en trygg by å besøke, men som med alle storbyer er det alltid viktig å være oppmerksom på personlig sikkerhet. Det kan være lurt å følge noen enkle retningslinjer for å unngå å bli offer for kriminalitet eller andre farer.

Hold deg til godt opplyste områder, spesielt om natten, og unngå å gå alene i øde områder. Hold alltid øye med dine eiendeler og vær forsiktig med å vise frem store summer med kontanter eller dyre gjenstander. Pass på vesken eller ryggsekken din og ikke la den være åpen eller ukontrollert.

Det er også lurt å være oppmerksom på lommetyver og andre tyver som kan prøve å stjele lommeboken eller andre verdisaker. Hold nøye øye med disse elementene og vær forsiktig med å la verdisakene ligge uten oppsyn.

I tillegg kan det være lurt å unngå å drikke for mye alkohol og holde seg i kontroll når man er på byen. Dette kan hjelpe deg å unngå farlige situasjoner og unødvendige risikoer.

Edinburgh har et godt utviklet nødsystem og det er lett å ringe politiet, ambulansen eller brannvesenet i tilfelle nødsituasjoner. Hvis du skulle oppleve en nødsituasjon, ikke nøl med å ringe 112 eller 999.