Storbyferie i Budapest

Guide og reisetips for storbyferie i

Budapest

Budapest er hovedstaden i Ungarn, og er med sine grønne parker, livlige nattliv og spennende museer en by som kan være like spennende å besøke som de vest-europeiske storbyene. Budapest er oppdelt i 23 distrikter, kan kan enkelt deles opp i tre deler, Buda, Pest og Castle Hill. Castle Hill er det gamle sentrum, med mange av de mest spennende attraksjonene og historiske bygningene.

Severdigheter i Budapest

Castle Hill i Budapest er såpass kompakt at du kan bevege deg rundt til fots. Her finner du kanskje den mest populære turistattraksjonen, det kongelige palasset. Det spesielle er at palasset aldri faktisk har vært bostedet til den kongelige familien. Det første palasset ble ødelagt av de kristine som tok Budapest fra de tyrkiske okkupantene i 1686. Etter dette er palasset blit bygget ut, og har i dag nasjonalgalleriet som det er mulig å besøke.

Slottet i Budapest

Under Castle Hill finnes det også en labyrint av ganger, og det er mulig å være med på en guidet tur gjennom disse. Dette passer veldig godt for de med barn, og er både underholdende og spennende.

Operahuset i Budapest

I bydelen Pest finner du parlamentet, som faktisk er det største i Europa. Den ble bygget fra 1880-1902, og er basert på den engelske parlamentsbygningen. Der er det blant annet mulig å se de ungarske kronjuvelene. For å se innsiden må du være med på en av de guidede turene, som tar rundt en halv time, og det er lurt å være tidlig ute om man vil være med, da de er populære.

Attraksjoner og aktiviteter i Budapest

Budapest er berømt for sine bad og spa, og det finnes mange steder du kan besøke for et beroligende opphold i vannet. De fleste badene har også badstuer, boblebad og massasjemuligheter i tillegg.

Palace of Art

Flybilletter til Budapest

Budapest internasjonale flyplass ligger rundt 15 kilometer fra byen, og blant annet Norwegian har direkteflygninger hit. Flyplassen har to terminaler, og om du lander ved terminal 1 har du mulighet til å ta tog fra flyplassen til sentrum av Budapest. Fra terminal 2 er det mulighet for å ta buss eller taxi. Vær oppmerksom på å bruke et av de store taxiselskapene om du skal bruke taxi, og du kan ikke forvente at taxisjåførene kan engelsk. 

Hoteller i Budapest

Selv om prisene i Budapest er høyere enn andre steder i Ungarn, er de fortsatt lave etter norsk standard. Det er mulig å overnatte med enkel standard for rundt 100 kroner, men det kan være verdt å betale litt mer for høyere standard, da det uansett er rimelig. De dyreste stedene finnes i Castle Hill.

Restauranter i Budapest

Ungarn og Budapest har lenge vært en smeltedigel av asiatisk og europeisk kultur, og slik er det også med maten. Derfor er det mye spennende lokale spesialiteter å finne på restaurantene i Budapest. Det er også mange spennende bakevarer, fra pai til brød, som er verdt å smake på. Det anbefales å unngå de aller mest populære turistområdene, da restaurantene her gjerne fokuserer mer på kvanitet enn kvalitet. Om du besøker restauranter rundt i byen, utenom de mest besøkte turisktrestaurentene, kan du få en langt mer spennende kulinarisk opplevelse.

Utelivet i Budapest

I sentrum at Budapest finner du mange utesteder og barer som er verdt å besøke. Kostnadsnivået er lavt i forhold til det vi er vant med i Norge. Blant lokale spesialiteter kan vi anbefale Traubi Szoda og Marka, som er lokale brusvarianter. Du kan også besøke en vin-pub, som kalles borozo. Der kan du prøve god og billig ungarsk vin. Budapest er normalt en trygg på også på natterstid, om man oppfører seg fornuftig.

FullskjermLukk fullskjerm