Storbyferie i Berlin

Guide og reisetips for storbyferie i

Berlin

Berlin er hovedstaden i Tyskland, og en virkelig storby i Europa som er verdt å besøke. Den er kanskje mest kjent for sin nyere historie under andre verdenskrig og den kalde krigen, men har også gode muligheten for fest, restaurantbesøk og kulturopplevelser. Dessverre ble mange av de histriske bygningene i Berlin ødelagt og skadet under andre verdenskrig.

Severdigheter i Berlin

Blant de mest spennende museene å besøke finner vi Museumsinsel, som betyr museumsøyen. Her ifnnes det mange forskjellige musem om gresk og egyptisk kultur og fra Midt-Østen. Dette er et populært museum med massevis å se, så det er absolutt verdt å sette av noen timer om man er i Berlin. Blant andre populære museer kan vi nevne Deutsches Historisches Museum som tar for seg hele den tyske historien opp til i dag, og Jüdisches Museum som tar for seg den jødiske historien i Tyskland.

Museumsinsel – Museumsøya i Berlin

Berlin har også mange spennede landemerker og kirker, og en av de mest imponerende er Berliner Dom. Det er den største kirken i Berlin, og ble bygget for litt over hundre år siden. Det er mulig å ta turen til toppen, som gir deg en imponerende utsikt over Berlin. Parlamentsbygningen Reichstag er en annen imponerende bygning, som du finner nær Brandenburger-porten.

Riksdagen i Berlin

Attraksjoner og aktiviteter i Berlin

Berlin Zoo er en av de største dyreparkene i verden, og er absolutt verdt et besøk. Sammen med akvariumet som også er en del av Berlin Dyrepark, er som en grønn oase i storbyen, og har en av de mest imponerende samlingene av arter i hele verden.

Pergamonmuseet

Flybilletter til Berlin

Det er to store flyplasser ved Berlin, Tegel internasjonale flyplass og Schönefeld. Tegel er den mest besøkte fra de store flyselskapene og innenlandsflygninger, og det er går flybusser som tar deg til byen. Merk at Tegel ikke har noen togstasjon. Schönefeld blir gjerne brukt av mange lavprisselskaper og det går raskt å komme seg til Berlin med tog eller buss.

Hoteller i Berlin

Etter berlinmurens fall ble det bygd mange nye hoteller i Berlin, som gjør at det normalt er forholdsvis rimelig å overnatte i Berlin. Til og med femstjernes hotell kan man få fom priser som er helt gjennomsnittlige i Norge, men da er det lurt å bestille på forhånd. Det er også mulig å overnatte billig hostel, som passer godt om man er på en budsjettreise gjennom Europa.

Reise rundt i Berlin

Berlin er en stor by, men det er gode muligheter for å benytte seg av undergrunnsbanen, trikk og buss-tilbudet. Det er et felles billettsystem, og det kan lønnes eg å kjøpe seg et dagskort man man vil forflytte seg en del rundt i Berlin. Det finnes også billetter som gir deg adgang både offentlig transport og mange attraksjoner, slik som Berlin CityTourCard og Berlin WelcomeCard. Om man vil ta det litt med ro og se Berlin i sitt eget tempo, kan det også anbefales å sykle.

Restauranter i Berlin

Om du skal til Tyskland og Berlin, er det vært å prøve seg på den berømte tyske pølsen bratwurst, for eksempel varianten currywurst. Det frå du normalt kjøpt over hele byen, både på mindre restauranter og gateselgere. Det å spise på restaurant i Berlin er normalt rimelig i forhold til andre store europeiske byer, og mange har sin egne tyskinspirerte retter. Ett av de beste distriktene å spise er Hackescher Markt. Det er også et godt utvalgt av tyrkisk og mat inspirert fra Midt-Østen i Berlin.

Shopping i Berlin

De viktigste shoppingdistriktene i Berlin er Ku’Damm og gaten Tauentzienstrasse. Butikken KaDeWe er en av de største varemagasinene i Europa, og er fascinerende å besøke selv om man ikke er på utkikk etter noe spesielt. Gaten Friedrichstrasse i det gamle Øst-Berlin har utviklet seg til en luksusstrøk når det gjelder shopping, og er et bra sted å oppsøke om man er på leting etter noe litt mer eksklusivt og spennende.

Utelivet i Berlin

Berlin har et rikt uteliv, og det er er ofte populært å drikke cocktailer når man er ute på byen. Selvsagt er det også et stort utvalg av øl og pils tilgjengelig på de fleste utestedene.

FullskjermLukk fullskjerm