Storbyferie i Barcelona

Guide og reisetips for storbyferie i

Barcelona

Barcelona er Spanias største by, og hovedstaden i Catalonia. Den ligger ved middelhavskysten, og har med sin historiske ariktetur blitt en av de mest populære storbyene å besøke i Europa. Den har også et stort utvalg av restauranter, museer, butikker og markeder.

Severdigheter i Barcelona

Et av stedene i Barcelona hvor det er mest å se er i Ciutat Vella, gamlebyen i Barcelona. Der finner du de fleste attraksjonene og historiske bygningene. Blant bygningene som er verdt å se, finner vi Palau de la Musica Catalana, Basilica of Santa Maria del Mar og Carrer Montcada. Basilica of Santa Maria del Mar er en vakker kirke dedikert til sankt Mary, og er et godt eksempel på gothisk arkitektur både inni og utenpå.

La Sagrada Familia

Blant de mest kjente museumene i Barcelona finner vi Picasso Museum. Det har mange kunstverk fra Picassos tidlige periode.

Attraksjoner og aktiviteter i Barcelona

For alle fotballfans vil det være naturlig å ta en tur til Camp Nou, den berømte banen til FC Barcelona. Normalt er ikke kampene utsolgt uten at de møter rivalen Real Madrid eller andre storlag.

Casa Batlo

For å få god oversikt over hele byen, anbefales det å ta en tur til Tibidabo, i fjellene utenfor Barcelona. Der får du full oversikt over byen fra 530 meters høyde.

Barcelona har også mange fine strender, som du kan gå turer langs og slappe av på. Mange hoteller ligger langs stranden, som gjør at du kommer deg ned til havet raskt.

Palau de la Musica Catalana

Flybilletter til Barcelona

Barcelona internasjonale flyplass er den største flyplyssen rundt Barcelona, og ligger omtrent en mil fra bykjernen. Det er mulig å ta taxi inn til byen, men et billigere og raskere alternativ er i mange tilfeller toget eller flybussen som normalt går kontinuerlig mellom flyplassen og byen. Det er også mulig å reise til flyplasser som ligger litt lenger unna, slik som Girona, som gjerne har noe rimeligere flybiletter. Girona ligger rundt 10 mil fra Barcelona, og det tar litt over en time å komme seg til Barcelona fra flyplassen med buss.

Hoteller i Barcelona

Det finnes rundt 750 forskjellige hotell i Barcelona, hvor du kan overnatte for rundt 250 kr opp til 3000 kr pr natt, avhengig av standard. Det er også mulig å leie feriehus eller ferieleilighet i byen, som kan være et godt alternativ man man er mange som reiser sammen.

Reise rundt i Barcelona

Det er bussruter rundt omkring i Barcelona for turister, som går mellom alle de populære turistlokasjonene. Undergrunnsbanen er det også enkelt å bruke. Det er også flere steder hvor du kan leie sykkel, og det er fint å bevege seg rundt i bykjernen og langs strendene til fots. Det finnes et Barcelona-kort som gir det ubegrenset adgang til offentlig transport og rundt hundre turistattraksjoner for en billig penge, og kan være et godt kjøp om man skal være noen dager.

Restauranter i Barcelona

For å finne de beste stedene å spise i Barcelona, se i gater som ikke er overfylt med turister. De områdene hvor de fleste turistene oppholder seg har gjerne restauranter som fokuserer på kvanitet fremfor kvalitet. Restauranter i Barceloneta er populært blant de lokale, og da for eksempel fiskebaserte retter som paella. Du finner også tapasrestauranter over hele Barcelona, men tapas egentlig fra lenger sør i Spania, og ikke et tradisjonsrett i Barcelona. Om du er interessert i asiatisk mat eller vetegarmat, finnes det også mange restauranter som passer for deg.

Shopping i Barcelona

Hvis du er ute etter de mindre og mer spesielle butikkene i Barcelona er Ciutat Vella og Barceloneta gode områder å besøke. Du finner også mange bokhandler i Barcelona, også for bøker på engelsk. Den tusen kvadratmeter store butikken Art Montfalcon er verdt et besøk om du vil finne litt spesiell og morsommer souvenirer. Happy Pills er et annet sted du kan sjekke ut, som er en godtebutikk som selger godsaker pakket inn som førstehjelpspakker og medisin.

Det finnes mange kjøpesenter i byen, og anbefales for alle som ønsker å kjøpe klær, klokker eller andre moteprodukter. For å finne moteklær som du ikke finner i den vanlige norske klesbutikk, kan du sjekke ut Kelkom, Bolsos Turo – Pilar Guardia og Amateur. Amateur selger mange forskjellige ting laget av uavhengige designere. Du finner mye spennende mote og design i Barcelona.

FullskjermLukk fullskjerm