Storbyferie i Barcelona

Guide og reisetips for storbyferie i

Barcelona

Barcelona er en av Europas mest livlige og fascinerende byer, med en unik kombinasjon av historie, kultur, arkitektur og livlig atmosfære. Byen er en av Spanias mest besøkte destinasjoner, og tiltrekker seg millioner av turister årlig med sine vakre strender, livlige natteliv og mange kulturelle attraksjoner.
Av Bjarte Nordli
Oppdatert: 6. desember 2023

Som turist i Barcelona kan du forvente å bli overveldet av byens pulserende liv, gode mat, shopping og uteliv. Du vil også bli fascinert av byens unike arkitektur, inkludert Gaudi-bygningene og den imponerende katedralen La Sagrada Familia.

Det er mulig å ha en ferietur til Barcelona på billigst mulig måte, selv om byen har et høyere prisnivå enn noen andre steder i Spania. For å spare penger, kan du reise til Barcelona utenfor høysesongen, som normalt er fra juni til august. Du kan også spare penger ved å bo på billigere overnattingssteder og spise på mindre restauranter.

Ved å planlegge turen din nøye og være bevisst på dine utgifter, kan du få en fantastisk ferie til Barcelona uten å bruke alt for mye penger.

Severdigheter og attraksjoner i Barcelona

Barcelona er en av Europas mest livlige byer, med et bredt spekter av aktiviteter og severdigheter å velge mellom. Her er en liste over de 10 viktigste og mest populære attraksjonene i Barcelona:

La Sagrada Familia

La Sagrada Familia i Barcelona, designet av den anerkjente arkitekten Antoni Gaudí, er en av de mest ikoniske og uferdige katedralene i verden. Byggingen av denne ekstraordinære basilikaen begynte i 1882, og den er fortsatt under konstruksjon, et levende bevis på dens kompleksitet og Gaudís detaljerte visjon.

La Sagrada Familia er kjent for sin unike blanding av gotisk og art nouveau arkitektur, og dens fasader og interiør er dekket av symbolske skulpturer og intrikate designelementer.

La Sagrada Familia
Foto: TTstudio

De høye tårnene gir en fantastisk panoramautsikt over Barcelona, mens det fargerike lyset fra de mange glassmaleriene skaper et magisk inntrykk innvendig. Basilikaen, som er både et hellig sted og et kunstverk, tiltrekker millioner av besøkende hvert år, og står som et symbol på Barcelona og Gaudís kunstneriske geni.

For mange holder det å beundre katedralen fra utsiden, men hvis du vil se innsiden kan du være med på en guidet tur. Billetter koster fra €26, og for litt høyere pris er det også mulig å komme opp i ett av tårnene.

Park Güell

Park Güell, en annen av Antoni Gaudís mesterverker, er et fantastisk offentlig parkområde som kombinerer naturlige landskap med arkitektoniske elementer. Denne parken, som ble skapt mellom 1900 og 1914, er kjent for sin unike og fargerike stil, som er tydelig i de svingete benkene, mosaikkutsmykkede skulpturer og organiske former som etterligner naturen.

Park Güell
Park Güell

Parkens høydepunkt, en terrasse omgitt av en lang benk formet som en sjøslange, tilbyr en utrolig utsikt over parken og byen. Park Güell er ikke bare et populært turistmål, men også et kulturelt ikon, og ble erklært som et UNESCOs verdensarvsted i 1984. Parkens magiske atmosfære og Gaudís kreative geni gjør den til et must-besøk for alle som reiser til Barcelona.

Inngang til parken koster fra €13. Det er åpent fra 09.30-17.30 hele året, men har lengre åpningstid deler av året.

La Rambla

La Rambla, en av Barcelonas mest livlige og berømte gater, strekker seg 1,2 kilometer fra Plaça de Catalunya til havnen. Denne brede boulevarden er kjent for sin pulserende atmosfære og er fylt med en rekke kafeer, restauranter, butikker og gatekunstnere.

La Rambla
Foto: MikeDotta / Shutterstock.com

Langs La Rambla kan man finne flere bemerkelsesverdige attraksjoner, som det historiske markedet La Boqueria og det imponerende Liceu-teatret. Gaten er også kjent for sine mange kiosker som selger blomster og suvenirer, samt levende statuer og andre gatekunstnere.

Med sin konstante strøm av lokalbefolkning og turister, er La Rambla et perfekt sted å observere den unike energien og kulturen som gjør Barcelona så spesiell.

Casa Batlló

Casa Batlló i hjertet av Barcelona er et av Antoni Gaudís mest fantasifulle og fengslende arkitektoniske verk. Dette huset, som ble fullført i 1906, er et fantastisk eksempel på Gaudís unike stil, med en fargerik fasade dekket av mosaikk av knust keramikk og et bølgende tak som minner om en drages rygg.

Casa Batlló
Foto: Brian Kinney

Det indre av bygningen er like imponerende, med sine buede vegger, organiske former og et design som etterligner naturen. Casa Batlló er ikke bare et hjem, men et kunstverk som gir innsikt i Gaudís kreative sinn og hans evne til å integrere kunst og arkitektur. Bygningen, nå et museum, tiltrekker seg besøkende fra hele verden og står som et testament til Gaudís geni og Barcelonas rike kulturelle arv.

Inngang koster €29 for voksne. Barn under 12 kommer inn gratis, og det er rabatt opp til 18 år og fra 65 år. Museet er åpent alle dager fra 09.00-22.00. Billetter kan kjøpes her.

Palau de la Música Catalana

Palau de la Música Catalana er designet av arkitekten Lluís Domènech i Montaner. Det er en strålende konsertsal og et arkitektonisk mesterverk. Fullført i 1908, er dette UNESCOs verdensarvsted kjent for sin overdådige modernistiske stil, med en fargerik fasade, skulpturelle dekorasjoner, og en spektakulær konsertsal toppet av et imponerende glassmaleri i taket.

Palau de la Música Catalana
Foto: Rodrigo Garrido

Innsiden av bygningen er et kaleidoskop av farger, med detaljerte mosaikker, buede linjer og lysekroner som skaper et magisk og nesten teatralsk miljø. Palau de la Música Catalana er ikke bare en hyllest til katalansk kultur og musikk, men også et populært sted for en rekke musikalske forestillinger, fra klassisk til moderne, og trekker til seg musikkelskere fra hele verden.

Det er mulig å være med på guidet tur på 50 minutter fra 09.00-15.30. Billett koster £20 for voksne, men det er rabatt for flere aldersgrupper. Nettsiden har mer informasjon.

Barri Gòtic

Barcelonas gotiske kvarter, eller Barri Gòtic, er en av byens mest sjarmerende og historisk rike områder. Denne labyrinten av smale middelaldergater og torg er fylt med gotisk arkitektur, antikke butikker, og koselige kafeer. Området er hjem til mange historiske bygninger, inkludert Barcelonas katedral med sin imponerende gotiske fasade og sjarmerende klosterhage.

De vindende gatene fører ofte til skjulte torg som Plaça del Rei og Plaça Sant Jaume, hvor man kan finne spor av byens romerske fortid. Barri Gòtic er også et pulserende kulturelt senter med et blomstrende natteliv, kunstgallerier og tradisjonelle restauranter. Å vandre gjennom disse gamle gatene er som å ta en tur tilbake i tid, og gir et unikt innblikk i sjelen av det gamle Barcelona.

Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria, også kjent som Mercat de Sant Josep, er et livlig og fargerikt marked i hjertet av Barcelona, lokalisert ved den berømte La Rambla. Dette historiske markedet, som antas å ha røtter tilbake til 1200-tallet, er en sensorisk opplevelse med sine tallrike boder som tilbyr et bredt spekter av ferske produkter. Besøkende kan finne alt fra frisk frukt og grønnsaker, til sjømat, kjøtt, oster og et utvalg av lokale delikatesser.

Markedet er også kjent for sine fargerike juicebarer og tapasbarer, som gir en smak av den lokale kulturen. Med sin pulserende atmosfære og en rekke lukter, smaker og lyder, er Mercat de la Boqueria ikke bare et sted for shopping, men en ekte kulinarisk opplevelse og et must for enhver matelsker som besøker Barcelona.

Camp Nou

Camp Nou, hjemmebanen til FC Barcelona, er et av de mest ikoniske fotballstadionene i verden og en pilegrimsreise for fotballfans. Med en kapasitet på over 99,000 tilskuere, er det det største stadionet i Europa og et imponerende syn både innen- og utenfra. Åpnet i 1957, har Camp Nou vært vitne til utallige historiske øyeblikk i fotballens verden og har huset noen av sportens største navn.

Camp Nou
Camp Nou, hjemmebanen til Barcelona FC

Besøkende kan oppleve spenningen på kampdager eller ta en tur bak kulissene på ikke-kampdager, inkludert et besøk i klubbens museum, hvor de kan dykke ned i FC Barcelonas rike historie. Camp Nou er mer enn bare et stadion; det er et symbol på klubbens stolthet og katalansk identitet, og tilbyr en uforglemmelig opplevelse for fotballentusiaster.

Er du i Barcelona når det er hjemmekamp kan du kjøpe billett til kampen her. Ellers er det mulig å kjøpe billetter til Barça Museum, eller en mer eksklusiv omvisning som gir tilgang til å gå ut på banen. Les mer om dette her.

Picasso Museum

Picasso-museet i Barcelona er dedikert til å feire livet og verket til den verdenskjente kunstneren Pablo Picasso. Museet, som ligger i byens sjarmerende El Born-distrikt, har en av de mest omfattende samlingene av Picassos kunst, med over 4.000 verk som spenner over hans hele karriere.

Samlingen fokuserer spesielt på hans tidlige år, og gir innsikt i utviklingen av hans unike stil og teknikk. Museet er huset i fem tilstøtende middelalderpalasser, og dets arkitektur er i seg selv bemerkelsesverdig. Besøkende kan utforske Picassos ulike kreative perioder, inkludert hans blå periode og hans tidlige eksperimenter med kubisme.

Inne i Picasso-museet
Inne i Picasso-museet

Picasso-museet i Barcelona er ikke bare en hyllest til en av de mest innflytelsesrike kunstnerne i det 20. århundre, men også en mulighet til å forstå hans forbindelse til byen Barcelona, et sted han tilbrakte sine formative år.

Museet er normalt åpent fra 10.00-19.00 fra tirsdag til søndag. Inngang koster €14 for voksne. De under 25 og over 65 får halv pris. Barn under 18 år kommer inn gratis.

Det er også gratis noen tider, blant annet første søndag i måneden og torsdager fra 17.00-19.00. Les mer om dette her.

Barceloneta Beach

Barceloneta Beach, som ligger i det livlige Barceloneta-kvarteret i Barcelona, er en av byens mest populære strender og et yndet sted for både lokalbefolkningen og turister. Denne lange, sandstranden strekker seg langs Middelhavskysten og er kjent for sin avslappede atmosfære og vakre utsikt over havet.

Barceloneta tilbyr et bredt utvalg av aktiviteter, fra soling og svømming til beachvolleyball og vindsurfing. Langs strandpromenaden finnes det mange restauranter og barer som serverer sjømat og lokale delikatesser, og gir besøkende en smak av det katalanske kjøkkenet.

Med sin nærhet til byens sentrum og sin livlige sjarm er Barceloneta Beach et ideelt sted for de som ønsker å kombinere byliv med avslappende strandopplevelser.

Fly til Barcelona

Det er mange muligheter for å fly til Barcelona fra Norge. De fleste store flyselskapene tilbyr direkte flyvninger fra hovedstaden Oslo til Barcelona El Prat flyplass, og det er også muligheter for flyvninger med mellomlandinger.

Prisene på flyvninger til Barcelona varierer avhengig av tidspunktet på året du reiser, men du kan forvente å betale mellom 5000-10000 kroner for en tur/retur billett. For å få de beste prisene, bør du bestille billetten din i god tid før avreise.

El Prat-flyplassen
El Prat-flyplassen. Foto: J.Thort / Shutterstock.com

Når du har landet på flyplassen, er det enkelt å komme seg til og fra sentrum av Barcelona. Du kan ta en taxi, en buss eller en tog fra flyplassen, avhengig av dine personlige preferanser og budsjett. Taxier til sentrum vil koste deg mellom 30-40 euro, mens buss og tog er billigere alternativer.

Det er også mulig å leie en bil på flyplassen, men dette kan være en dyr løsning, spesielt hvis du planlegger å bruke bilen mye. I tillegg kan parkering i sentrum av Barcelona være en utfordring.

Overnatting i Barcelona

Barcelona har et bredt utvalg av overnattingsmuligheter, fra billige hosteller til luksuriøse hoteller. Det er viktig å velge riktig område å bo i, da dette vil påvirke din opplevelse i byen.

De mest populære områdene å bo i Barcelona inkluderer El Born, Gracia, Eixample og Barri Gòtic. El Born er kjent for sine trendy barer og restauranter, mens Gracia har en bohemsk atmosfære med mange små butikker og kafeer. Eixample er kjent for sine vakre Gaudi-bygninger, mens Barri Gòtic har en autentisk barcelonansk atmosfære med smale gater og gamle bygninger.

Prisnivået på overnatting i Barcelona varierer avhengig av området du velger å bo i og standarden på overnattingsstedet. Du kan forvente å betale mellom 500-1000 kroner per natt for et rimelig hotellrom, mens et luksuriøst hotellrom vil koste deg mellom 2500-5000 kroner per natt.

Det er også mulig å leie en leilighet i Barcelona, noe som kan være en billigere løsning hvis du reiser med en stor gruppe. Leilighetene i Barcelona varierer i størrelse og standard, så det er viktig å undersøke alternativene nøye før du bestiller.

Reise rundt i Barcelona

Det er enkelt å reise rundt i Barcelona takket være byens godt utviklede kollektivtransportsystem. Du kan velge mellom buss, metro, taxi, sykkel eller til og med gå for å utforske byen.

Kollektivtransporten i Barcelona er rimelig og pålitelig, med en metro som dekker de fleste områdene i byen. Du kan kjøpe enkelte billetter eller en dagspass for å spare penger hvis du planlegger å bruke kollektivtransporten mye.

Taxier i Barcelona er også tilgjengelige og rimelige, men det kan være litt utfordrende å finne en ledig taxi i rushtiden. Hvis du planlegger å ta en taxi, bør du bestille den på forhånd eller bruke en taxi-app for å sikre at du får en taxi når du trenger den.

Leiebil kan være en god løsning hvis du planlegger å utforske byen og omgivelsene, men du bør være forberedt på at parkering kan være en utfordring i sentrum av Barcelona. I tillegg bør du være komfortabel med å kjøre i en storby med tett trafikk.

Restauranter i Barcelona

Barcelona har et bredt utvalg av restauranter, fra billige spisesteder til luksuriøse restauranter. Byen er kjent for sin katalanske mat, inkludert tapas og paella, men du vil også finne internasjonale alternativer som italiensk, fransk og asiatisk mat.

De mest populære områdene for mat i Barcelona inkluderer El Born, Gracia, Eixample og Barri Gòtic. I El Born og Gracia vil du finne mange trendy barer og restauranter, mens Eixample og Barri Gòtic har mange tradisjonelle spisesteder med autentisk katalansk mat.

Prisnivået på restauranter i Barcelona varierer avhengig av området du velger og standarden på restauranten. Du kan forvente å betale mellom 100-300 kroner per måltid på en rimelig restaurant, mens en luksuriøs restaurant vil koste deg mellom 500-1000 kroner per måltid.

Det er også mulig å spise på markeder i Barcelona, inkludert La Boqueria og Mercat de Santa Caterina. Disse markedene tilbyr et bredt utvalg av mat og snacks til lave priser, så det er en god måte å prøve lokal mat på.

Uansett hva du velger, bør du prøve noen av de typiske katalanske rettene mens du er i Barcelona, inkludert tapas, paella og fabada asturiana. Dette vil gi deg en autentisk opplevelse av byens matkultur.

Shopping i Barcelona

Barcelona har et stort utvalg av shoppingmuligheter, fra trendy butikker til antikvitetsmarkeder. Byen er kjent for sitt unike design og arkitektur, så du vil også finne mange butikker med lokalt designet varer.

De mest populære områdene for shopping i Barcelona inkluderer Passeig de Gracia, El Raval og Barri Gòtic. Passeig de Gracia er hjemmet til mange av de mest kjente designerbutikkene, mens El Raval og Barri Gòtic har mange små, unike butikker og vintagebutikker.

La Boqueria-markedet
La Boqueria-markedet

Barcelona er også hjemmet til mange markeder, inkludert La Boqueria og Mercat de Santa Caterina. Disse markedene tilbyr et bredt utvalg av varer, inkludert mat, klær og souvenirer, så det er en god måte å få med seg lokalt designet varer hjem fra ferien.

Utelivet i Barcelona

Barcelona har et pulserende natteliv, med mange barer, klubber og pubber å velge mellom. Uansett om du vil danse hele natten eller bare nyte en drink i roligere omgivelser, vil du finne noe som passer for deg i Barcelona.

De mest populære områdene for uteliv i Barcelona inkluderer El Raval, Gracia og El Born. El Raval er kjent for sine klubber og barer, mens Gracia har mange små pubber og barer med en bohemsk atmosfære. El Born har mange trendige barer og restauranter med musikk og liv.

Prisnivået på drikkevarer i Barcelona varierer avhengig av området du velger og type bar eller klubb du besøker. Du kan forvente å betale mellom 10-20 euro for en drink på en rimelig bar, mens en drink på en luksuriøs bar vil koste deg mellom 15-30 euro.

Historien til Barcelona

Barcelona har en lang og rik historie, med røtter som går tilbake til romersk tid. Byen har vært en viktig havneby og en sentral by i Catalonia gjennom århundrene, og har sett mange viktige hendelser og endringer gjennom tiden.

Barcelona ble grunnlagt av romerne i det 1. århundre f.Kr. og ble en viktig havneby under romersk herredømme. I det 8. århundre ble byen erobret av maurerne, og i det 11. århundre ble den en del av Catalonia.

I løpet av det 19. århundre ble Barcelona en viktig industriby, og i løpet av det 20. århundre ble den en av de viktigste byene i Catalonia. Byen ble også en sentral by under den spanske borgerkrigen i 1936-1939, og har vært en viktig kultur- og økonomisk sentrum i Catalonia siden den gang.

Nasjonalmuseet i Barcelona
Nasjonalmuseet i Barcelona

I dag er Barcelona en av de mest populære turistbyene i Europa, kjent for sitt livlige natteliv, sine vakre arkitektoniske bygninger og sine mange kulturattraksjoner. Byen har også en rik historie og kultur å tilby turister, med mange museer, parker og andre historiske steder å besøke.

Vær og klima i Barcelona

Barcelona har et mediterrant klima, med varme somre og milde vintre. Byen ligger ved Middelhavet, så det er vanlig med mye sol og lite regn gjennom året.

Sommeren i Barcelona er varm og solrik, med temperaturer som vanligvis ligger mellom 25-30 grader celsius. Vintrene i Barcelona er milde, med temperaturer som vanligvis ligger mellom 10-15 grader celsius.

Det er en liten sjanse for regn i Barcelona gjennom året, med mest regn i november og desember. Uansett årstid er Barcelona et flott sted å besøke med et mildt klima og mye sol.

Sikkerhet i Barcelona

Barcelona er generelt en trygg by å besøke, men som i enhver storby kan det være noen sikkerhetsutfordringer. Det anbefales å følge noen enkle sikkerhetstips for å sikre en trygg og uforstyrret ferie.

Det første du bør gjøre er å være oppmerksom på omgivelsene dine og følge grunnleggende sikkerhetstips, som å unngå å bære store mengder penger eller verdifulle gjenstander, å unngå å vise deg for oppmerksom på byens turistområder om natten, og å unngå å gå alene på steder som ikke er belyst.

Det er også viktig å være oppmerksom på pickpocket-aktivitet i Barcelona, spesielt i turistområder og på offentlig transport. Det anbefales å bære vesken din foran deg og å unngå å bære verdifulle gjenstander i lommer eller utenfor klærne.

Barcelona har en lav kriminalitetsrate sammenlignet med andre store europeiske byer, og de fleste besøkende til byen har en trygg og uforstyrret ferie. Likevel bør du alltid være oppmerksom på sikkerheten og følge grunnleggende sikkerhetstips for å sikre en trygg og hyggelig ferie.

Klar for weekendtur til Barcelona?

Barcelona er en av Europas mest livlige og attraktive byer, med en rekke aktiviteter og severdigheter å velge mellom. Med en god planlegging og ved å følge noen enkle reisetips, kan du ha en fantastisk ferie i Barcelona uten at det koster alt for mye penger.

For å få mest mulig ut av ferien, bør du være forberedt på å tilpasse deg tidsforskjellen, ha nok euro med deg til å dekke dine utgifter, og følge grunnleggende sikkerhetstips. Du bør også være oppmerksom på de uskrevne reglene i Barcelona, og være respektfull overfor lokale tradisjoner og kulturer.

Uansett hva du velger, bør du være forberedt på å oppleve de beste aktivitetene og severdighetene i Barcelona, inkludert La Sagrada Familia, Park Guell, La Rambla, Casa Batlló, Palau de la Música Catalana, Gothic Quarter, Mercat de la Boqueria, Camp Nou, Picasso Museum og Barceloneta Beach.

Med en god planlegging og ved å følge disse tipsene, kan du ha en fantastisk og minneverdig storbyferie i Barcelona.