Storbyferie i Amsterdam

Guide og reisetips for storbyferie i

Amsterdam

Amsterdam er hovedstaden i Nederland, og lokker mange turister til seg med gode muligheter for shopping, vakre kanaler og imponerende arkitektur. Alle finner noe som interesserer de i Amsterdam, enten man er opptatt av historie og kultur, festing eller en rolig og avslappet ferie. De aller fleste snakker godt engelsk.

Severdigheter i Amsterdam

Amsterdam har et av største og best bevarte historiske sentrum i Europa, med tusenvis av historiske bygninger. Mye av dette er på grunn av at byen ble lite bombet under andre verdenskrig, og de historiske bygningene overlevde derfor krigen. Gamlebyen i bykjernen av Amsterdam består av mange titalls øyer, som er bundet sammen av broer. Dette er et nydelig syn på kvelden og natten.

Historisk bygning i Amsterdam

Du finner også en imponerende samling av museer i Amsterdam. Blant de mest populære er blant annet Anne Franks hus. Dette er dedikert til Anne Frank, en jødisk jente som gjemte seg fra nazistene under andre verdenskrig, og som krev dagbok som i ettertid er blitt gitt ut som Anne Franks Dagbok. Samlingen er hovedsaklig om livet til Anne Frank, men omhandler også diskriminering og jødeforfølgelse generelt.

Anne Frank-statuen

Attraksjoner og aktiviteter i Amsterdam

De fleste har vel hørt om Vincent van Gogh, og i Amsterdam finner man van Gogh-museet. Dette har den største samlingen av van Gogh-malerier i hele verden. Det finnes et museumskort (Museum Jaarkaart) som man får kjøpt, som gir adgang til mer enn 400 forskjelige museer over hele Nederland, og kan være et godt kjøp om man skal til Amsterdam og Nederland.

Rijksmuseum

Noe av det mest populære i Amsterdam er å ta et kanalcruise. Det arrangeres flere forskjellige, både båter du kan hoppe av og på som du vil, og andre som er et komplett sightseeing-opplegg. Mange av disse server mat ombord, og stopper ved mange av de mest populære museumene og attraksjonene.

Flybilletter til Amsterdam

Flyplassen Amsterdam Airport Schiphol er en av de største i verden, og ligger 15 kilometer fra byen. Fra flyplassen er det enkelt å komme seg til selve byen, enten med tog, buss eller taxi. Taxi fra Schiphol til byen koster rundt 50 euro, mens toget koster rundt 4 euro og er i mange tilfeller det beste alternativet om du bor sentralt.

Hoteller i Amsterdam

Det er mer enn fire hundre hoteller i Amsterdam, i alle forskjellige prisklasser. Om du reiser når det er mye turister i byen, anbefales du at du bestiller overnatting på forhånd. De fleste hotellene ligger sentralt i gamlebyen, sør for sentralbanestasjonen.

Reise rundt i Amsterdam

Amsterdam er en kompakt by, og du vil i mange tilfeller kunne bevege deg rundt til fots. Det finnes også bysykler som du kan leie, og byen er langt opp til at det skal være enkelt å komme seg rundt på sykkel. Taxi er ganske dyrt i Amsterdam, men er også et alternativ. Om man skal litt lenger enn man ønsker å reise med sykkel, så kan undergrunnsbanen eller t-banen være fornuftig, hvor du kan kjøpe dagspass og reise så mye du vil.

Restauranter i Amsterdam

I Amsterdam finner du et stort utvalg av forskjellige restauranter, og spesielt asiatisk mat, som er blant den beste i Europa. De fleste asiatiske restaurantene ligger i Zeedijk, og blir gjerne kalt Amsterdams Chinatown. Her finner du indonesisk, kinesisk, thailandske og kinesiske restauranter.

Amsterdam er kjent for sin liberale narkotikapolitikk, og det er nok mange som reiser dit for å besøke såkalte coffeeshops. Der er det mulig å kjøpe cannabis for personlig bruk. De fleste av de over 200 coffeeshopene ligger i gamlebyen, sentralt i Amsterdam.

Shopping i Amsterdam

Den viktigeste og største shoppinggaten i Amsterdam går fra sentralbanestasnjonen til Leidseplein. Hovedfokuset er på klær og mote, men du finner også mange andre typer butikker. Du finner også mange små og spesialiserte butikker langs kanalene, som du kan besøke hvis du er ute og går langs de.

Det er også mange gatemarkeder i Amsterdam, hovedsaklig fokusert på mat, blomster og slikt, men mange selger også klær, smykker og andre populære varer.

FullskjermLukk fullskjerm