Finn og planlegg din neste storbyferie!
Canal Grande i Venezia
Canal Grande og Basilica Santa Maria della Salute.

Venezia, Italia

Guide og reisetips for storbyferie i Venezia

Venezia er en vakker og annerledes by. Den ligger nordøst i Italia i Veneto-regionen. Selve byen består av 117 små øyer med kanaler og broer, og i stedet for busser og taxier finner du kanalbåter og gondoler.

Severdigheter i Venezia

Det er vanskelig å komme utenom kanalene når man skal anbefalse severdigheter i Venezia. Et cruise på det store kanalen Grand Canale gir deg en vakker utsikt til arkitektur i mange stilarter langs vannet. Bygningene er designet for å se best mulig ut fra vannet, så husk å ha godt med batteri på kameraet.

Du bør også besøke Markusplassen (Basilica di San Marco) og Markuskirken som ligger ved siden av. Der ligger også Dogepalasset (Palazzo Ducale), som ble bygget på 800-tallet i bysantisk stil. Det er mange historiske bygninger i byen, og den er samtidlig spennene å vandre rundt i, så her er det bare å kose seg.

Markusplassen i Venezia. Foto: Shutterstock/Andreas Zerndl
Markusplassen i Venezia.

Attraksjoner og aktiviteter i Venezia

Det er mye å gjøre i Venezia, men det er nok en litt annerledes by enn andre storbyer. Vi anbefaler en tur på Rialto-markedet i San Polo, som er et yrende marked med salg av fisk, frukt og andre produkter.

Om man er musikkinteressert kan man besøke Operaen eller Venice Jazz club som har flotte oppføringer. Den internasjonale filmfestivalen i Venezia flytter inn til byen i månedsskiftet august/september, og gir et ekstra yrende folkeliv.

Venezia er en travel turistby med rundt 25 millioner besøkende i året. Ekstra mye liv er det under karnevalet som foregår i ti dager opp mot fastetiden, som starter askeonsdag, ca 2 måneder før påska.

Tradisjonelle gondoler på Canal Grande. Foto: Shutterstock/canadastock
Tradisjonelle gondoler på Canal Grande.
Ønsker du å finne flere severdigheter og aktiviteter kan du trykke her for å komme til Tripadvisors toppliste for Venezia. Sponset lenke

Flybilletter til Venezia

Det største flyplassen, Marco Polo, ligger kort vei fra byen, ca en mil. Derfra kan du enten ta flybuss eller en av de berømte kanalbåtene inn til byen. Det er også noen selskaper som flyr til Treviso-flypassen, som ligger tre mil unna byen. Derfra kan du ta flybuss og bør beregne et times tid inn til sentrum.

Hos Momondo søker du på alle reisesidene samtidig for å finne billetter til Venezia, og kan sikre deg at du finner en reise som passer best for deg. Sponset lenke

Hoteller i Venezia

Det er dyrt på bo i Venezia, og det er anbefalt at du booker hotell på forhånd. Den travleste tiden er sommeren fra mai og ut september, pluss at det er en populær helgedestinasjon ellers i året også. Under karnevalet på våren er det også travelt.

Om du vil bo billigere, kan du bo på hotell i Padova som ligger 3 mil unna Venezia. Her er hotellene billigere og du kan reise inn til Venezia med toget på 30 timer.

Hos Hotels.com kan du søke gjennom en rekke forskjellige hoteller i Venezia, og finne det hotellet som passer deg best. Du kan også lese hva andre sier om hotellet. Sponset lenke

Reise rundt i Venezia

Det enkleste og billigste er å rundt i Venezia. Du kan krysse byen på under en time, men den kan være litt vanskelig å navigere. Ha derfor et godt kart og orienter deg om distriktene byen er oppdelt i.

Ellers kan man ta gondol over Canal Grande, noe som de aller fleste som besøker Venezia uansett har lyst til.

Det er forholdsvis dyrt med enkeltbilletter i byen for buss og tog, så har du tenkt å forflytte deg en del med det anbefales det å kjøpe dagspass eller flerdagspass. På disse kan også flybussen være inkludert, så du kan kjøpe det allerede på flyplassen.

Gondoler i Venezia. Foto: Shutterstock/canadastock
Gondoler i Venezia.

Restauranter i Venezia

Det er mange restauranter i Venezia, men det er ikke så enkelt å finne billige. Venezia er blant de dyreste byene i Italia, men i norsk sammenheng er det fortsatt forholdsvis rimelig. Om du spiser pizza på pizzerias eller tar takeaway får du de billigste måltidene. Husk at det er forventet og ofte inkludert tips på ca 15 prosent på regninga.

Unngå de største turistmagnetene rundt Markusplassen, så finner du god mat til en grei pris.

Utelivet i Venezia

Du finner ikke så mange klubber i Venezia, men det er mange barer du kan besøke. Merk at en del av disse stenger forholdsvis tidlig på kvelden, rundt 8-9.

Klar til å bestille reise? Kanskje du vil se litt på prisene? Søk på Expedia for å finne best pris på din reise, enten du skal ha full pakke, kun fly eller kun hotell. Sponset lenke

Kart over Venezia

Sist oppdatert: 21/10/2016 - 01:51

Om Venezia

Værvarsel

Været nå
Lettskyet
Lettskyet, 27° C
Onsdag
Klarvær
Klarvær, 28° C
Værvarslet kommer fra Yr.no

Reklame

Momondo
Expedia
Tripadvisor